"Качих 2-3 килограма по празниците и не си мръднах пръста да тренирам, дори да ходя. Изядох всичките кексове и шоколади, не отговарях на мейли и ето, че Земята не спря да се върти, всичко си е на мястото, само едно е по-различно. Сенките под очите ми не са лилави, а пулсът ми пак е в норма."

Така актрисата Луиза Григорова обобщи какво й се е случило по празниците. А защо е била тази промяна в обичайното й ежедневие? Причината не са само Коледа и Нова година. 

В поста си в Инстаграм актрисата категорично подчертава важността на това човек да обръща  повече внимание да себе си, да си дава почивка от напрежението и да се обича.

"Когато вие сте добре, всичко, което вършите ще бъде пълноценно, хората около вас ще са щастливи. Сега имам огромно желание за нови върхове, за влизане във форма, за пътешествия, за всичко, за ВСИЧКО! Защото съм добре."

Съвсем искрено Луиса Григорова си призна, че не е правила равносметки, не си е поставяла цели и няма планове да започва трескаво с диети, спорт и задачи. 

Едно от условията на т.нар slow living е човек да няма очаквания. Много психолози и други специалисти съвтват в началото на годината да отделяме повече време за себе си, което да бъде осъзнато и целенасочено да си доставяме удоволствие. През януари месец често се случва хората да изпадат в депресии, осъзнавайки трудността на предстоящата нова година. 

Трудности имаше и за актрисата по празниците. Тя прекара Бъдни вечер заедно със сина си Бран в "Пирогов". На празниците се наложило съпругът й - режисьорът Мартин Макариев, да отиде спешно на снимки, и така Луиза и синът й се оказали сами. А в 22 ч. били принудени и да посетят Пирогов. Тогава актрисата сподели, че е останала впечатлена от милото отношение на персонала там.

"Знам какво беше, знам къде сбърках и знам какво искам, а най-вече искам да няма натиск(от мен към мен), да няма постоянни очаквания и не всичко да е на живот и смърт. Искам смирение, светът е наш - той няма да ни избяга, работата е наша - тя няма да свърши, майчинството е наше - детето ми има нужда да е обичано, повече от това да съм “майка по учебник” - така завършва поста си Луиза Григорова.