Днес я виждаме с красиви тоалети, прически и грим, но всъщност Венета Харизанова е претърпяла малък моден крах на своя бал преди време. Това, естествено, не й е попречило да се забавлява... Тя сподели и няколко съвета за бъдещите абитуриентки относно хубавата фигура, повдигнатите дупета и гърди, и издръжливия грим. И защо сексапилът е в главата на жената - четете!

Спомняш ли си, сигурна съм, че няма как да си забравила, какъв беше тоалетът ти за бала, гримът, аксесоарите... ?
Балът ми започна направо куриозно – бях поръчала роклята и обувките да ми ги донесат от Италия. Те пристигнаха ден преди събитието и се оказа, че и двете са ми твърде малки. Бях извикала гримьор, който според мен ме направи да изглеждам като клоун. На практика, на финала си хвърлих един душ, измих си косата, защото ме бяха накъдрили безумно, гримирах се по пътя за училището и облякох роклята, която беше ушита за изпращането. Обувките пък бях носила година и повече – на нисък ток, но официални. Нямах бижута, защото не харесвам.

И все пак смятам, че не сбърках, защото от всички се чувствах най-комфортно. След един час всички се изпонапиха, събуха се, защото не можеха да си носят обувките на висок ток. В този момент никой не се интересуваше как ти е прическата и дали ти се е размазал гримът...

Сигурна съм, че това не ти е попречило да се забавляваш. А кой е най-яркият ти спомен от вечерта?
За вечерта не знам, но хитът на нашия випуск беше в училището. Точно тогава беше тръгнала акция срещу скъпите автомобили и се бъзикахме със съучениците, защото дворът беше пълен с ултра скъпи коли. Направо беше някакво безумие – бяхме поканили оркестър цигани, всички танцувахме върху тавана на колите. Естествено, таванът на моя черен мерцедес, който беше под наем, пропадна и... (смее се). Баща ми трябваше да покрива щетите. Нали съм преживяла и двете – и сватба, и бал, и мога да направя съпоставката - абитуриентският бал си е повече от сватба. При всички положения мога да кажа, че една от най- хубавите ми вечери в живота е балът ми.

Ти какво получи като подарък за бала?
В последните години наблюдавам интересна тендеция, която според мен е върхът на пошлостта – родителите подаряват на детето си силиконови гърди или устни. Аз получих основно пари. Мацката, която трябваше да ми донесе дрехи, която съответно се издъни, ми даде 200 долара и тогава си мислех колко много пари имам за харчене. Отидох и си купих телефон с тях – супер модерен за своете време. Подаръкът за бала от нашите беше бижу – плочка, на която написаха името ми - пазя я и днес. Другото беше чанта Gucci – тогава не бях и сънувала подобна марка. Мисля, че моделът и в момента е доста актуален - клъч със златна дръжка. Смятам, че това беше единственото интересно нещо, което имах за бала си.

Снимка: Личен архив


С твоя съпруг сте заедно от повече от 12 години, това означава, че сте били заедно и когато си завършвала гимназия. Той ли ти беше кавалер на бала?
Не, просто нямах кавалер. Мисля, че е голяма грешка да ходиш на бала с мъж.

Какви съвети би дала на днешните абитуриенки относно дрехите, грима, прическата - нещо, което си видяла на конкурсите, в които си участвала?
Един интересен трик, който научих по време на световния конкурс, в който участвах миналата година - от бразилката и кубинката, които бяха там. Те правеха следното – обличаха стегнато бельо с висока талия, която достигаше чак до линията на бюста, пръскаха го с лак за коса, след което обличаха роклята. Така талията става тънка, без роклята да мърда. А също си повдигаха бюста с тиксо – бинтоват се под бюста, като по този начин го сплескват нагоре и повдигат. И още трикове от конкурсите – повдигат си дупетата отново с помощта на тиксо – лягат по корем, залепват едната част на тиксото за дупето, изпъват добре и залепват за талията и така дупетата им изглеждат вирнати.

Ти прилагала ли си подобни трикове?

Пробвала съм трика с бюста и наистина има чудесен ефект, но след това много боли, когато отлепяш...

А относно грима има ли някакви тънкости?
За да запазят грима си непокътнат, бих посъветвала абитуриентките, които са емоционални и ще плачат, или ще танцуват цяла нощ – когато се гримират да впръскат термална вода, да изчакат гримът хубаво да попие и изсъхне, да повторят с пудра и накрая да минат отдалече с лак за коса, и са готови – цяла вечер гримът им няма да мръдне, колкото и сълзи да пролеят...

Какво смяташ за безумните пари, които днес се дават за роклята, приготовленията около бала? Чували сме, че роклята може да надхвърли сумата от 5 хилади лева...

Истинско безумие е да се дават толкова пари. За сватбата ми например, отидох и харесах рокля, която не беше бяла, а кремава, и си помислих, че ако си купя това бюстие с тази пола, след това ще мога да ги нося по различно време. Роклята беше шита за някакво момиче за бала й. Шивачката ми поиска 15 хиляди лева за нея. Бях в потрес. В крайна сметка си уших рокля, която беше готова за 5 дни и струваше 1500 лева.

Предварително съм подготвила десетина модела актуални вечерни тоалети, които Венета разгледа обстойно - три от тях напълно отхвърли и три си хареса, защото...

Ако трябваше сега да решаваш с какъв тоалет ще бъдеш на бала, какво би избрала?
Принципно не мисля, че дългата рокля е удачен избор за подобно събитие. На моя бал взехме една ножица и всички мацки си отрязаха роклите, за да им е удобно да танцуват и щуреят. И все пак, ако трябваше да избирам днес...

Моделите, които Венета напълно отхвърли... Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Рийз Уидърспуун – моделът е изключително неподходящ и неудобен за бал, а и не харесвам синьо.

Никол Кидман – този модел не ми харесва, защото раменете ми не са за него.

Даян Кругер -
не харесвам подобни модели.

Фаворитът се оказа роклята на Дженифър Лопес – този модел ми харесва, тъй като е хем голо, хем облечено. Имам си едно верую в обличането – ако например съм с къса пола, винаги съм с поло, т.е. съм добре облечена, ако се виждат крака. Или ако съм с дълбоко деколте, задължително съм с панталон или дълга пола.

Моделите, които допаднаха на Венета... Снимка: GettyImages/Guliver Photos

След като отхвърлих останалите модели, и останаха двете, Дженифър Лопес и Дженифър Анистън, и ако трябваше да избирам, то бих избрала тоалетът на Дженифър Лопес в червен вариант, защото това е любимият ми цвят.