Почти няма жена, която да е била тийнейджърка в началото на века и да не знае коя е Рийз Уидърспуун. През 2001 г. излиза комедията „Професия блондинка“, която и до днес се счита за една от класиките в жанра. В главната роля е красивата Рийз Уидърспуун, която по това време е на 25 години. И въпреки че точно той я прави световноизвестна, „Професия блондинка“ не е първият филм на Рийз. Тя получава първата си роля още на 14-годишна възраст и тази седмица отбеляза в Инстаграм 30-ата годишнина от премиерата на филма „Човекът от Луната“.

„Един мил човек в Туитър ми напомни, че преди 30 години излезе най-първият ми филм“, написа тя в Инстаграм. „Казваше се „Човекът от луната“ и бях на 14 години. Нямах представа какви пътуване ме очаква, но съм благодарна за всички хубави и лошо моменти, които ме доведоха до тук. Научих нещо от всички тях. И благодаря на всички, които гледаха филмите, телевизионните ми предавания или просто ме поздравяваха в магазина.“

Рийз получава ролята в „Човекът от луната“ след като се явява на кастинг, за който е научила случайно. Тя мечтае да стане актриса от съвсем малка успява да измоли от майка си да я запише на курсове по актьорско майсторство.

Когато бях малка, много мечтаех да съм актриса, което е странно, защото и двамата ми родители се занимават с медицина“, сподели тя преди време. „Когато бях на 7 години се снимах в реклама на цветарница. Бабата на най-добрата ми приятелка беше собственик. Снимах се в рекламата и много ми хареса.

Снимка: Getty Images

Следват още няколко роли, от които тя научава много за актьорската игра. Рийз участва в киното и в телевизията. Тя има дори роля в сериала „Приятели“, където в два епизода изпълнява ролята на Джил – сестрата на Рейчъл (Дженифър Анистън).

Снимка: Getty Images

През последните години актрисата успешно се изявява в телевизията и участва в сериалите „Големите малки лъжи“ и „Сутрешното шоу“. В бъдеще пък ще я видим отново в продължения на два от най-успешните ѝ филми – „Ела, изпей 2“ и „Професия блондинка 3“.