Майката на Мелания Тръмп е починала на 78-годишна възраст, като тъжната новина съобщи самата бивша първа дама на САЩ в социалните мрежи.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Съпругата на Доналд Тръмп сподели за загубата на майка си Амалия Кнаус във вторник в X (екс Туитър), като написа: "С дълбока тъга съобщавам за смъртта на моята любима майка, Амалия."

"Амалия Кнаус беше силна жена, която винаги се държеше с грация, топлота и достойнство. Беше изцяло отдадена на своя съпруг, дъщери, внук и зет. Ще ни липсва безкрайно много и ще продължим да почитаме и обичаме нейното наследство", се казва още в съобщението на Мелания Тръмп.

Снимка: Getty Images

Мелания Тръмп не разкрива причината за смъртта на майка й, но здравословното й състояние наскоро беше в заглавията на медиите, след като съпругът й Доналд Тръмп казал на празнуващите по време на новогодишно събитие в Мар-а-Лаго, че Амалия се е била "тежко болна", като била хоспитализирана в Маями.

Снимка: Getty Images

Мелания не присъстваше на новогодишното тържество на Доналд Тръмп, като той е изпратил празнични пожелания и на двете.

Снимка: Getty Images

Амалия емигрира и става гражданка на САЩ заедно със съпруга си Виктор Кнаус през 2018 г. – нещо, което Мелания Тръмп прокламираше с гордост по онова време. Преди това двамата са били в Щатите благодарение на зелена карта.

Снимка: Getty Images

TMZ пише още, че Амалия е била близка с дъщеря си Мелания и дори е започнала да развива изключително силна връзка с внука си Барън. Напоследък е живяла в Мар-а-Лаго.