На 7.02 актьорът Любо Нейков празнува своя рожден ден. Колоритният актьор, който сме свикнали да ни разсмива до сълзи, навършва 47 години. LadyZone му пожелава винаги да вижда смешната страна на нещата и с нетърпение очакваме 13-тия сезон на сериала „Столичани в повече“.  


Наближава Свети Валентин. По този повод - каква част от живота на твоя герой Рангел Чеканов от „Столичани в повече“ заема любовта?
Очевидно голяма част, защото тя го движи напред. Но всъщност той не я оценява по достойнство, не й обръща това внимание, което нормалните хора й обръщат. Някакси за него любовта, която получава, е даденост. Той не полага много усилия, за да я получава. Не е от най-романтичните типове, като повечето в България...

Мислиш ли, че много хора в България са точно такива типове?
Да, мисля. Защото го виждам по цял ден около себе си. Хората забравиха много важни думички – „прощавай“, "извинявай“, „харесвам те“, „обичам те“, „благодаря ти“. Тези думички изчезнаха от речника на българина, а са толкова хубави! Дори като деца сме си ги споделяли повече. Като харесваш някое момиче – казваш му „Харесвам те!“

Колко често ти самият казваш „харесвам те“ или „благодаря“?
Опитвам се да го казвам често. Опитвам се да възпитам и детето си в тази посока – че няма нищо срамно тези неща да се казват, да се извиняваш, да прощаваш, да благодариш най-вече. Ставаме все по-отчуждени помежду си. Никой на никого не е длъжен наистина. Но в крайна сметка ние сме балканци и сме топла нация. Трябва да се обичаме. Да се поддържаме. И най-важното да се уважаваме. Нещо, което напоследък тотално ни липсва.

Направо боли от тази липса...
Да, физически ме боли от това. По улиците докато ходя и гледам хората и отношенията им един към друг, физически ме боли.

13 сезон на „Столичани в повече“ започва на 1 март. Какво ще ни кажеш за него?  
Има обрати, които може да са интересни за проследяване в бъдеще. У мен има огромна носталгия към старите български филми – например „Войната на таралежите“, „На всеки километър“ или „Капитан Петко войвода“. Иска ми се да има още и още и от филмите с Луи дьо Фюнес. Надявам се и хората, който харесват нашия сериал, да искат да има още и да продължават да го гледат.

  • Тайната на 53-годишния брак на Доли Партън: Лудост и смях (ВИДЕО)
  • Ива Екимова: Оковите на брака са в главите, а не в халките ни
  • Александра Кръстева: Жената е най-красива, когато е обичана и обича
  • Орландо Блум предложи брак на Кейти Пери на Свети Валентин с необичаен годежен пръстен
  • Жената до Лео Бианки - Лучия: Любовта с котлоните не ми се получи
  • Как празнуват Свети Валентин в Афганистан (ВИДЕО)
  • Майстор от "Бригада Нов дом" създаде семейство с участничка в предаването
  • Трейлърът на "Замръзналото кралство" 2 пощури феновете: Бисексуална ли е наистина Елза?
  • В любовта единият обича, а другият се оставя да бъде обичан (ВИДЕО)
  • #сиписиЛюбов: Така веднъж във снежната алея

Как и какво ще празнуваш на 14 февруари?
Отнасям се към този празник с огромно уважение и го празнувам смесено. Смесвам много любов с малко вино. За мен това е работещата формула и най-доброто празнуване!