В деня на любовта екипът на Преди обед“ по bTV разказа как освен да променя домове, социалният проект "Бригада Нов дом", променя и съдби.

Един от майсторите на Караджов – Васко, с прякор Жабчо, и една от самотните майки в предаването - Деси, се влюбиха и създадоха щастливо семейство. Репортерът Ирена Григорова се срещна с героите в работнически гащеризони в кафето, където те се събират всеки ден, за да потеглят към следващата си мисия. Влади Караджов се похвали, че в неговия екип всеки ден се случват хубави истории. В началото Жабето не споделил с колегите си за трепетите на сърцето и те разбрали от социалните мрежи. Скоро след това последвала сватба, появата на „малката попова лъжичка“, кръстена на баща си и четворно кръщене. Година по-късно младото семейство, се реши да разкаже за втория шанс в любовта пред зрителите на bTV, за да докаже, че чудеса се случват.

Васил Зарков е на 40 години от София. Повечето хора не знаят истинското му име, но мнозина искат да се снимат с Жабето, благодарят му за добрите дела и емоцията, която „Бригада Нов дом“ им подарява. Той приема похвалите с усмивка и пълна убеденост, че това, което правят за хората в нужда, е възнаградено от детските усмивки и сълзи от щастие. Именно те дават на Ангел, Валери, Илчо, Стефан, Цвятко и Петър такъв стимул, че дори след 24-часова усилна работа, никога не се отказват. Богатството на детската радост ги прави горди от професията и постиженията си.

След като снимат епизод на „Бригада Нов дом“ неговите колеги му разказват за добро момиче с две деца. По това време той е разведен с майката на дъщеря си Веси, която живее в Лондон. Решава да се обади на Деси и да я покани на среща. Двамата бързо преодоляват стеснителността си и поставят началото на едно голямо и задружно семейство. Васко признава, че е бил привлечен от добрината и силата й, възхитил се е на майката, която смело се бори за двете си деца, а Румен и Оги - обича като свои синове.   

Деси сподели, че още щом го е видяла, сърцето й е подсказало, че това е мъжът за нея и добрият баща за децата й. Преди да се появи в нейния живот, тя е била обект на насилие от предишния си мъж. След множество побоища и скандали, тя решава, че е по-добре да бъде самотен родител, но да отгледа малките в атмосфера на спокойствие и сигурност. Въпреки, че е била наплашена, тя не е оставила вярата в доброто да огасне. Тогава се е появила Мария Силвестър, „Бригада Нов дом“, а след тях - и любовта на живота й - Васко.