Знаменитият готвач Гордън Рамзи каза, че е "късметлия, че е жив", след като е претърпял ужасяващ инцидент с велосипед, в резултат на който е получил множество синини по тялото си.

57-годишната звезда в света на кулинарията се включи в социалните мрежи, за да се оприличи на "лилав картоф", след като падна от колелото си по време на разходка в САЩ.

Снимка: Getty Images

Говорейки директно на своите 17,4 млн. последователи в Инстаграм, Рамзи вдигна ризата си, за да разкрие лилавия си торс - резултат от катастрофата, станала в Кънектикът по време на пътуване до Америка.

Разкривайки степента на ужасяващите си наранявания, готвачът отправи призив преди Деня на бащата към всички велосипедисти за важността на носенето на каска и заяви, че това просто предпазно средство е "спасило живота му".

Снимка: Getty Images

"Искам да споделя едно много важно послание с всички вас", каза той, преди да опише любовта си към колоезденето и участието си в триатлони и състезания "Железен човек".

Оприличавайки се на "лилав картоф" след сблъсъка, телевизионната звезда благодари на "всички лекари, медицински сестри и служители в Ню Лондон, които са се погрижили за него.

Снимка: Getty Images

Добре съм и не съм счупил нито една кост, нито съм получил някакви сериозни наранявания, но съм малко посинял и приличам на лилав картоф“, обясни готвачът.

Скоро каналът на звездата беше залят с подкрепа от доброжелатели, много от които бяха шокирани от нараняванията му.