Днес рождения си ден празнува актьорът Итън Хоук, когото познават зрителите на почти всички жанрове. Любителите на фантастика си го спомнят в „Гатака“, почитателите на романтични филми го обичат в трилогията „Преди“, а ценителите на независимото кино няма начин да са го пропуснали в „Юношество“, който се снима в продължение на 12 години.

Актьорът е номиниран за „Златен глобус“ и 4 награди „Оскар“, но един от най-интересните епизоди в живота му остава връзката му и неуспешния му брак с актрисата Ума Търман.

Итън Хоук, Ума Търман и бавачката Райън Шоухюс

Итън и Ума се запознават, докато работят заедно по филма „Гатака“ през 1996 г. Двамата се влюбват и през 1998 г. се женят.

Итън Хоук и Ума Търман
Снимка: Getty Images

През 1998 г. се ражда дъщеря им Мая, а през 2002 г. се ражда и синът им Левон. Актьорите наемат бавачката Райън Шоухюс, която да се грижи за децата. Младата жена върши тази работа, за да изкарва допълнителни пари, докато учи в Колумбийския универистет.

През 2003 г. се появява слух, че Итън Хоук изневерява на Ума Търман и съпругата му го напуска, а през 2005 двамата официално приключват с развода си. Изглежда за никого не е изненада, че Итън Хоук е изневерявал, тъй като актьорът е споделял вижданията си за нелепостта на моногамията.

Итън Хоук и Ума Търман
Снимка: Getty Images

Хората имат инфантилни разбирания за верността и моногамията“ сподели той през 2013 г. „Когато някой мъж или жена изневери, веднага казват „тя е лоша“ или „той е лош“. Нашият вид обаче не е моногамен и това се знае. Сексуалната вярност не бива да е нещото, върху което се крепи цялата ти връзка. Ако наистина обичаш някого, може и да искаш да се промени по някакъв начин, но не ти определяш това, а той самият.

Говори се, че Итън Хоук е изневерил на Ума Търман именно с бавачката Райън. Актьорът отрича това и заявява, че разпадането на брака му се дължи на много фактори, но нито един от тях не е свързан с Райън.

Итън Хоук заедно с втората си съпруга Райън
Снимка: Getty Images

Въпреки това Хоук и някогашната бавачка сключват брак през 2008 г. и от тогава са заедно.

Мая Търман-Хоук – перфектният плод от връзката между Итън и Ума

Итън Хоук с дъщеря си Мая и сина си Ронан
Снимка: Getty Images

Ума Търман и Итън Хоук продължават да поддържат връзка заради двете си деца, И с едното от тях определено имат основание да се гордеят. Дъщеря им Мая следва стъпките на родителите си в актьорската кариера и по всичко личи, че ще стане голяма звезда.

Младата жена доби световна популярност още на 20 години, след като беше избрана да играе в третия сезон на хитовия сериал „Странни неща“. Персонажът ѝ бързо стана един от любимите на зрителите, а самата Мая получи само похвали за изпълнението си.

Итън Хоук с дъщеря си Мая
Снимка: Getty Images

Миналата година я гледахме и в малка роля в деветия филм на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд“.

Съвсем наскоро стана ясно, че Мая и Итън ще играят баща и дъщеря в предстояща комедия. Нямаме търпение да ги видим заедно на екрана!