Не е изненадващо, ако не сте чували името на Мая Хоук, която днес става на 21 години. Младата актриса започна филмовата си кариера едва преди две години в телевизионната екранизация по „Малки жени“ и е очаквала само в още две продукции досега – трилърът „Женски свят“ и сериала Stranger Things. Именно с последния тя доби международна популярност се очертава да има бляскава кариера.

На премиерата на Stranger Things 3
Снимка: Getty Images

Актрисата изпълнява ролята на Робин в третия сезон на хитовия сериал на Netflix. Създателите на Stranger Things винаги са успявали да ни дадат интересни персонажи, които да обичаме и за които да ни е грижа, а Робин не е изключение. Тя е смела, умна и забавна, а отношенията ѝ със Стийв са една от най-хубавите части от историята в новата част.

Мая Хоук в Stranger Things 3
Снимка: imdb.com

Мая Хоук успя да се справи прекрасно с предизвикателството да играе Робин и веднага се превърна в любимка на зрителите. За ролята си получи много високи оценки и коментари, но един от най-милите беше от собствения ѝ баща. Актьорът Итън Хоук, познат на киноманите от „Гатака“ и „Тренировъчен ден“, похвали изпълнението на дъщеря си в Инстаграм:

Мая е дъщеря на Хоук от първия му брак с актрисата Ума Търман, който продължава до 2005 година. Младата жена е наследила красотата на майка си.

Мая Хоук с майка си Ума Търман
Снимка: Getty Images

Скоро предстои да видим Мая Хоук в „Имало едно време в Холивуд“ – деветият филм на Куентин Тарантино, който неминуемо ще се превърне в хит.