Има песни, чиято популярност е неподвластна на времето. А понякога се възраждат и за нов живот. Такъв е случаят с хитовия кавър на песента Lovefool на "Кардигънс". Twocolors са диджеите, които стоят зад него.

Twocolors са Емил и Пиеро от Берлин. Вдъхновението за музиката идва от любовта им едновременно към меланхоличния и към футуристичния поп стил в музиката. Две абсолютни противоположности на музикалните жанрове, но съчетани хармонично в кавърите и авторските им песни. Емил е китарист, а Пиеро свири на пиано.

Първоначално двамата са започнали да творят музика като самостоятелни изпълнители. Това се променя преди пет години, когато се запознават и започват да работят заедно.

Срещат се в един италиански ресторант чрез общи познати и само две седмици след това създават първата си песен. 

Първите песни, които правят заедно, са Follow You и Places. Най-големият им хит обаче е кавърът на песента Lovefool на шведската група "Кардигънс" (Тhe Cardigans). За броени дни песента стига над 20 милиона гледания в YouTube

"Знаехме, че когато направим кавър, ще променим структурата и звученето. Искахме да я преправим изцяло спрямо нашето въображение. За това звучи напълно различно. Искахме да изкараме меланхолията и тъжните нотки от песента и да ги превърнем в по-модерно звучене", разказа Емил. 

Създаването на кавъра им отнема половин година. Споделят, че има още много вариации на тази песен, създадени от други изпълнители. Техният обаче е сред най-популярните и любими, именно заради различния стил на звучене. 

Песента стана любимо заглавие и се задържа в международните музикални класации месеци наред. Освен това Lovefool се превръща в едно от най-излъчваните парчета в България.

"Това е най-великото чувство на света. Винаги сме се надявали това да ни се случи. Винаги сме се надявали следващата песен да е голям хит и да стане популярна", сподели Пиеро. 

"Вчера се возихме в такси и песента ни вървеше по радиото, чувството е невероятно. Получаваме съобщения от цял свят и това ни показва, че песента се харесва навсякъде. Ние сме в това малко студио и получаваме съобщения от цял свят, което ни показва, че се е превърнала в глобален хит", щастлив е Емил.   

 

Целта на дамата диджеи е да съчетават несъвместими стилове и по този начин да продължават да създават футуристично поп звучене, чрез което публиката да ги разпознава навсякъде. 

Момчетата имат повече от 15 нови проекта. Очакват с нетърпение да ги споделят с публиката и най-вече - да посетят България при първа възможност.