Елтън Джон, един от най-емблематичните музиканти на нашето време, се изправя пред съвсем лични и човешки страхове — собствената си смъртност. 

На 77 години, легендарният певец и композитор разкрива в новия си документален филм „Elton John: Never Too Late“, че синовете му Закари (13 г.) и Илайджа (11 г.) все по-често се тревожат за здравето му и за времето, което им остава да бъдат с баща си.

Филмът, чиято премиера се състоя на престижния Международен филмов фестивал в Торонто, представя не само бляскавите моменти от кариерата на Елтън Джон, но и по-интимни и емоционални сцени от личния му живот. 

Сред тях е притеснението на синовете му за напредналата възраст на баща им. „Те са обезпокоени, за това колко живот ми остава“ споделя Джон, като ясно подчертава колко дълбоко го засяга загрижеността на децата му

 

„Двамата обичат татко си и искат да съм с тях завинаги,“ казва той с нежност и реализъм. Въпреки това Джон е наясно, че може да не успее да бъде до тях за някои от най-големите моменти в живота им – като техните сватби или раждането на техните собствени деца. 

Снимка: Getty Images

ДА ЖИВЕЕШ В НАСТОЯЩЕТО

Този отрезвяващ поглед към бъдещето мотивира певеца да цени максимално времето, което прекарва със семейството си. „Затова искам да използвам по най-добрия начин времето ми с тях - докато все още съм наоколо,“ обяснява той. Това желание да живее в настоящето и да създава безценни спомени с децата си, е нещо, което всеки родител може да разбере и почувства дълбоко.

 

НОВИЯТ ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ

Снимка: Reuters

„Elton John: Never Too Late“ предлага интимен поглед върху живота на Елтън Джон и включва кадри от последното му турне Farewell Yellow Brick Road. Този грандиозен концерт е последното сбогуване на музикалната легенда с голямата сцена, а документалният филм проследява не само триумфите, но и предизвикателствата, пред които се изправя той.

След премиерата, документалният филм се очаква да бъде пуснат в платформата на Дисни на 13 декември, което дава на феновете възможност да се докоснат до живота и кариерата на един от най-големите музиканти в света.