Хитовият сериал „Модерно семейство“ приключи през 2020 г. след цели 11 сезона. Всички актьори се промениха и децата пораснаха, но най-оживени дискусии предизвика промяната на младата актриса Ариел Уинтър, която познаваме от ролята на Алекс Дъмфи. В сериала тя играе по-малката дъщеря Фил и Клеър, но още в първите сезони тялото ѝ започва да се променя с бързи темпове и създателите на сериала няма как да скрият това.

Снимка: Getty Images

Малкото момиче, което често се е чувствало прекалено „плоско“, изведнъж се променя и всички започват да гледат на нея като на жена още на 12 години. Това оставя отпечатък върху цялото ѝ детство и в продължение на години тя трябва да се бори със собствената си несигурност и с грозните нападки на хората в интернет.

Снимка: Getty Images

Не ѝ помага и това, че майка ѝ е властна жена, решена на всичко, за да я превърне в голяма актриса. Всъщност голяма част от проблемите на малката Ариел идват именно от това. В интервю за сайта eonline.com актрисата, която днес навършва 23 години, сподели за тежкото си детство и трудното си порастване.

Снимка: Getty Images

Ариел Уинтър и борбата срещу собствената ѝ майка

Младата актриса споделя, че майка ѝ е имала болни амбиции да я превърне в звезда. Малкото момиче започва да се снима в реклами още на 4-годишна възраст. Когато е на 7, майка ѝ започва редовно да боядисва косата ѝ, защото смята, че ако не е русо, момичето ще може да получи повече роли. И наистина, малката Ариал получава епизодични роли в много сериали, сред които „Кости“ и „Монк“.

Снимка: Getty Images

Ариел дори си спомня, че е участвала в снимки с прекалено изрязани дрехи, неподходящи за възрастта си, но майка ѝ не е имала нищо против. „Дори да трябваше да се снимам в голя сцена на 12 години, майка ми със сигурност щеше да разреши“, убедена е тя.

Снимка: Getty Images

Когато е на 11, Ариел Уинтър получава и ролята, която я прави известна – Алекс Дъмфи от сериала „Модерно семейство“. Докато сериалът се снима, Ариел остава под контрола на майка си. По-възрастната жена ѝ забранява да общува с останалите актриси, защото те са „конкуренция“, а освен това я поставя на строга диета.

Първа за проблема разбира частната учителка на Ариел, наета, защото майката на момичето не желае тя да посещава истинско училище. Учителката вижда, че детето постоянно е гладно, затова започва да си поръчва двойна порция храна и да ѝ дава от нея, без майка ѝ да разбере.

Снимка: Getty Images

Именно учителката убеждава детето да се обърнат към социалните служби. Въпреки че е много изплашена, Ариел се съгласява. Следва дълга съдебна битка между малкото момиче и майка ѝ, която завършва с това, че майката губи правата си над детето.

Сега Ариел може да отиде да живее при по-голямата си сестра (избягала от властната им майка още на 15 години), да се храни както иска, да ходи на училище и да живее живота си както ѝ харесва.

Снимка: Getty Images

За съжаление обаче майка ѝ не е единственият проблем и още непълнолетна Ариел се оказва в центъра на ураган от злобни, заядливи и откровено заплашителни коментари. И всичко това само защото тялото ѝ се променя.

Снимка: Getty Images

На следващата страница може да прочетете повече за прехода на Ариел от малко момиче в млада жена и как се справя с рязката промяна на тялото си >>>

Как Ариел Уинтър се превърна в сексуален обект още на 12 години

Когато бях на 11 години ми се подиграваха, че имам плоско тяло, спомня си Ариел Уинтър. Когато станах на 12, тялото ми вече имаше форма и беше по-голямо, отколкото бях готова да приема. Развълнувах се, защото като бях по-малка, винаги исках гърди и дупе.

В началото създателите на сериала се опитват да прикриват тялото ѝ с по-широки дрехи, но в един момент нейна снимка се появява в интернет и изведнъж всички разбират, че актрисата се е променила:

За съжаление моя снимка се появи в интернет и всички разбраха, че тялото ми е „разцъфнало“. Бях залята от изпълнени с омраза коментари. Казваха ми, че съм дебела, че съм грозна, че съм уличница. Беше твърде много за мен на тази ранна възраст и то от хора, които не познавам.

В резултат на всичко това младото момиче започва да се чувства некомфортно в собственото си тяло и винаги се страхува какво ще си помислят за нея хората, ако облече една или друга дреха.

Снимка: Getty Images

За нейно щастие Ариел има страхотен модел за подражание на снимачната площадка на сериала – актрисата София Вергара, която също е известна с перфектните си форми. Именно тя посочва на Ариел как да се чувства добре в тялото си и да не се срамува да покаже колко е красива. София дава много съвети на по-младата си колежка, както за повдигане на самочувствието, така и по отношение на модата.

София Вергара беше толкова уверена в собственото си тяло. Тя ми казваше, че не бива да ме интересува мнението на другите и че трябва да се обичам такава, каквато съм. Обясни ми, че хората винаги ще намерят за какво да се заяждат, дори да опитам да се поставя в техните рамки, затова най-добре да съм това, което ме прави щастлива.

Когато е на 17 години Ариел Уинтър се подлага на операция за намаляване на гърдите. Това е наложително, защото ѝ е трудно да си намира подходящи дрехи (тя е висока едва 155 см), а и защото започва да изпитва болки в гърба.

Снимка: Getty Images

След това момичето започва да се държи много по-самоуверено, да споделя повече снимки в Инстаграм, да се облича както ѝ харесва и да не обръща внимание на хората, които са заяждат с нея.

Това не винаги е лесно, защото някои от коментарите са изключително злобни. Ариел е била ужасена, когато под една от по-разголените ѝ снимки някакъв мъж е написал, че „си го проси“. Неприкритата заплаха в този коментар е шокирала момичето.

Въпреки това и други подобни събития, Ариел се опитва, и в повечето случаи успява, да е самоуверената млада жена, която иска да бъде. Не е било никак лесно, но се е научила да се харесва в собствената си кожа.