Актьор, инфлуенсър, телевизионен водещ, а все по-често вече го наричат и секссимвол – Филип Буков влиза в „Dancing Stars“, за да покаже непозната част от себе си - как се справя с танците.

Общо 8 известни мъже ще изпитат тръпката на тази музикалната надпревара. Кой от тях ще бъде най-добрият предстои да разберем.

Снимка: bTV Media Group

 

10 интересни факта, които не знаете за Филип Буков:

1. Детската му мечта е да стане лекар.

2. Още от малък Филип Буков е неизменна част от благотворителните активности на своята майка. Росица Букова е изпълнителен директор на фондация „Движение на българските майки”, която помага на деца в неравностойно положение. Една от първите идеи на Филип за благотворителност е направата на мартенички в училище. Често той посещава заедно с майка си в домовете за деца. Моментът, в който обаче истински осъзнава с какво всъщност се занимава тя е, когато вече е тийнейджър.

3. Оставал е на изпити в гимназията по латински, старогръцки и римска култура.

4. Завършва философия, след като завършва НАТФИЗ.

5. Започва своя актьорски път в театъра. През 2019 г. прави прави дебютната си роля в късометражен филм.

6. Огромната страст на Филип Буков са спортът, каскадите и високите скорости.  Доставя си адреналин по всякакви възможни начини. Към момента дори е скачал с парашут. Неведнъж тази негова страст го е отвеждала в болница с различни травми.

7. Филип Буков участва в "Сървайвър" през 2023 г., но напусна извънредно. Той си тръгна от изпитанието в Доминикана по препоръка на лекарския екип, след като беше приет по спешност в болница. По-късно специалистите му откриха сърдечен проблем.

8. Настоящата приятелка на Филип се казва Ива и студентка по журналистика в Софийския университет. Двамата не са сгодени, но живеят заедно.

9. Филип създава своя марка хранителни добавки.

10. Актьорът има „абонамент“ в болнично заведение, защото често има контузии. Едни от последните му шевове, от края на лятото на 2023 г., е инцидент със сърф.