Лиъм Нийсън успя да разчувства всички свои фенове, съобщавайки, че планира да се оттегли от кариерата си на екшън актьор, разкривайки, че дните му на снимачната площадка с бойни сцени съвсем скоро ще приключат.

Известен с участието си в зрелищни екшъни като „Твърде лично“, „Без последна спирка“, „Директен полет“ и др., 72-годишният Нийсън сам изпълнява много от бойните сцени в тези и други ленти, но сега признава, че усеща натоварването от физическите изисквания, които трябва да покрие.



„Аз съм на 72 години - това трябва да спре на някакъв етап“, казва той пред списание People. Въпреки че все още се справя сам с много от екшън сцените, с по-сложните каскади се занимава дългогодишният му дубльор Марк Ванселоу.

Снимка: Getty Images



„Не можете да заблудите публиката. Не искам Марк да се бие в бойните ми сцени вместо мен“, добавя той.

Нийсън, известен и с превъплъщенията си във филмите „Списъкът на Шиндлер“, „Наистина любов“ и „В страната на светците и грешниците“, призна, че може да се откаже от работата си през 2025 г., макар че все още не е взел категорично решение. „Може би в края на следващата година. Мисля, че това е всичко“, казва още той.

Но 72-годишният актьор все още не е приключил. Съвсем скоро феновете му ще могат да го гледат в полицейската комедия „The Naked Gun“, където той си партнира с Памела Андерсън.

 



За работата си с легендата от „Спасители на плажа“ актьорът добавя: „Лудо влюбен съм в нея. Дори не мога да изкажа достатъчно добри комплименти за нея. Тя е забавна.“

Лиъм, който е от Северна Ирландия, пленява публиката повече от четири десетилетия със силното си присъствие на екрана благодарение на разнообразни роли.


Снимка: Getty Images


През 2009 г. актьорът понася съкрушителен удар след смъртта на любимата си съпруга, актрисата Наташа Ричардсън. Двойката се омъжва през 1994 г. и има две общи деца - Мишел, на 29 г., и Даниел, на 28 г. - преди Наташа да загуби трагично живота си на 45-годишна възраст при необичаен ски инцидент.

Прочетете за трагичната житейска история на Лиъм Нийсън тук:

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK