Актрисата Кортни Кокс, която е най-известна с ролята си като Моника в сериала „Приятели“, сподели какви са предизвикателствата да си жена в киноиндустрията, след като минеш определена възраст.

Тази седмица стартира черната комедия „Shining Vale“, в която 57-годишната Кокс изпълнява главната роля и си партнира с Грег Киниър. В сериала героинята на Кокс е жена на средна възраст, която не е сигурна дали е в депресия заради семейните си проблеми или е преследвана от призраци.

Според актрисата филмът е метафора за това, през което преминават доста жени, тъй като хората не осъзнават колко много трудности има в живота на всяка жена.

„Според мен жените минават през много повече, отколкото хората осъзнават“, сподели тя в интервю за „Скай нюз“. „Между менопаузата, депресията, това да си майка на тийнейджър… Да, мисля, че преминаваме през много трудности.“

Миналата седмица актрисата разкри, че е имала затруднения да зачене и е претърпяла спонтанен аборт по време на снимките на „Приятели“.

„Тъкмо бях преживяла последни си спонтанен аборт, а в сериала Рейчъл раждаше. Боже мой! Беше ужасно!" - споделя тя в "Шоуто на Опра Уинфри". „По това време от мен се очакваше да съм забавна!“

Снимка: Getty Images

Въпреки трудностите, Кортни Кокс успя да стане майка. Дъщеря ѝ Коко се роди през 2004 г.