През последните дни от бременността си певицата Кейти Пери сподели, че вече е уморена да е бременна и няма търпение да стане майка. Отне ѝ обаче по-малко от месец, за да разбере, че да си майка в никакъв случай не е почивка, а е работа на пълен работен ден.

Пери сподели това откритие в Туитър, където написа: „Всеобща заблуда е, че майчинството не е труд на пълен работен ден.“

Снимка: Getty Images

„Когато майките се върнат на работа, без значение каква е професията им, те не се връщат след месеци почивка“, продължи тя със следващото си съобщение. „Майката идва от другата си постоянна работа – да бъде майка.“

След като оцени труда, който жените полагат, за да се грижат за децата си, Кейти Пери призова хората да се обадят на майките си и да им кажат, че ги обичат и оценяват. Певицата също така призова жените да се застъпват и да настояват за платено майчинство.

В САЩ по-малко от 1/5 от щатите са приели на майките да се плаща, докато са в майчинство (което там продължава около два месеца). Останалите щати бавят това решение, въпреки че изследване от 2018 г. показа, че според 93% от американците майките трябва да получават пари, докато са в майчинство, а според 85% и бащата трябва да има възможност да ползва платено бащинство.