Каролайн Джури, носителка на короната "Мисис Свят", се отказа от титлата седмици, след като се замеси в скандал по време на конкурса "Мисис Шри Ланка", съобщава Ей Би Си.

Каролайн Джури беше арестувана и освободена под гаранция по-рано този месец, след като по време на финала на конкурса "Мисис Шри Ланка" принудително свали короната от главата на победителката, твърдейки, че жената е разведена и не отговаря на условията за спечелване на титлата.

Организаторите на конкурса "Мисис Свят" потвърдиха отказа на Каролайн Джури от короната в социалните мрежи.

"Доброволното решение за отказ е взето единствено от самата Каролайн", се казва в изявление на организаторите от Mrs World Inc.

Кейт Шнайдер от Ирландия, която беше на второ място в конкурса за красота за 2020 г., спечелен от Каролайн Джури, сега ще бъде коронована като новата "Мисис Свят" 2020, съобщават организаторите.

Обвиненията срещу Каролайн Джури са местен въпрос, който организаторите на конкурса в страната  - "Мисис Шри Ланка", трябва да разгледат, допълват организаторите на конкурса "Мисис Свят".

Организаторите казват, че това няма да има отношение към конкурса за красота "Мисис Свят" 2021, на който Шри Ланка ще бъде домакин през тази година.

Пушпика де Силва, победителката в конкурса "Мисис Шри Ланка", подаде жалба срещу г-жа Каролайн Джури, която беше арестувана и даде показания в местно полицейско управление.

Пушпика Де Силва ще се състезава в конкурса "Мисис Свят" като победителка в конкурса "Мисис Шри Ланка".

Каролайн Джури спечели короната на "Мисис Шри Ланка" през 2019 г., като впоследствие спечели и конкурса "Мисис Свят" през 2020 г. в Лас Вегас.