Драма се разигра покрай конкурса „Мисис Шри Ланка“ тази седмица. След скандал на сцената на конкурса, короната няколко пъти смени главата, на която се намираше, преди да се върне при първоначалната победителка - Пушпика Де Силва.

Пушпика беше обявена за най-красивата омъжена жена на Шри Ланка в неделя, но успя да се порадва на короната само няколко секунди, преди тя да бъде свалена от главата ѝ. Това стана, след като победителката от предната година излезе на сцената и обяви, че Пушпика се е развела и не е омъжена в момента, така че според правилата на конкурса няма право да бъде победителка.

След това разкритие короната беше грубо свалена от главата ѝ и беше сложена на втората в конкурса, а Пушпика Де Силва ядосано напусна сцената.

В пост във социалните мрежи тя съобщи, че при насилственото премахване на короната е била наранена. Косата ѝ се е закачила и победителката е изпитала силна болка.

Тя също така отрече слуховете, че е разведена и обясни, че със съпруга ѝ са разделени, но не и разведени, което не противоречи на правилата.

Така че макар короната да беше издърпана от главата ми, искам да ви уведомя, че съм предприела необходимите правни действия, за да поправя тази несправедливост и обида“, написа още тя. „Истинската кралица не е тази, която отнема короната на друга жена, а тази, която тайно я намества на главата ѝ.

В крайна сметка скандалът завърши след като Пушпика Де Силва си получи короната обратно.