Кание Уест се е съгласил с Ким Кардашиян Уест, че двамата трябва да имат съвместно попечителство над четирите си деца и нито един от двамата не иска от другия да плаща издръжка, съобщава "Гардиън", позовавайки се на нови бракоразводни документи.

Адвокатите на Кание Уест са депозирали отговора му в петък във висшия съд в Лос Анджелис по делото за развод с Ким Кардашиян Уест.

Седем седмици по-рано (19 февруари) тя внесе молба за разтрогване, с което започна процесът за прекратяване на брака им, продължил шест години и половина.

43-годишният рапър Кание Уест се е съгласил с искането на Кардашиян Уест, че бракът им трябва да приключи поради непримирими различия и че двамата трябва да споделят попечителството над своите четири деца - Норт (7 години), Сейнт (5 години), Чикаго (3 години) и Псалм, който ще навърши 2 години през следващия месец.

И подобно на посоченото в документите на Ким Кардашиян, Кание Уест иска правото на съда да отпусне съпружеска издръжка на което и да е от лицата да бъде прекратено.

Ким Кардашиян и Кание Уест имат предбрачен договор, като съгласно споразумението състоянието им си остава отделно по време на целия брак.

Това е първият брак на Кание Уест и трети за 40-годишната Ким Кардашиян Уест, която все още не е поискала съдът да промени фамилията й само на Кардашиян, въпреки че все още може да го направи по време на бракоразводния процес.