Ким Кардашиян Уест коментира психичното здраве на съпруга си Кание Уест, който страда от биполярното разстройство - след като в понеделник рапърът публикува и изтри серия от силно обезпокоителни туитове относно семейния живот на двойката малко след старта на президентската си кампания в Чарлстън, Южна Каролина.

"Тези, които са близки с Кание, познават сърцето му и разбират, че думите му понякога не съвпадат с неговите намерения", написа Ким Кардашиян в Инстаграм, цитирана от "Гардиън".

Риалити звездата заяви, че преди това е избягвала да коментира психичното здраве на Уест, за да защити децата си и правото на личен живот на Кание. Нарушавайки това мълчание, тя каза, че иска да се справи със "стигмата и погрешните схващания" около психичното здраве.

В майския брой на списание "Вог" миналата година Ким Кардашиян сподели подробности за живота на семейството, след като Кание Уест е диагностициран с биполярното разтройство.

"Тези, които разбират психичните заболявания или дори компулсивното поведение, знаят, че семейството е безсилно, освен ако болният е непълнолетен", казва Ким.

"Хората, които не знаят за това или нямат подобен опит, могат да бъдат осъдителни и да не разбират, че самият човек трябва да се включи в процеса на получаване на помощ, независимо колко силно се опитват да му помогнат семейството и приятелите", допълва Кардашиян.

В серията от туитове, които Кание Уест публикува в социалната мрежа, рапърът твърдеше, че съпругата му се опитва да го заключи в психиатрия.

Кание Уест публикува и съобщение в Туитър, в което твърди, че иска да се разведе с Ким Кардашиян, като я обвинява във връзка с друг рапър - Мийк Мил.

Снимка: Twitter/@kanyewest

Ким Кардашиян помоли медиите и обществеността да проявят "състрадание и съпричастност" към семейството си и благодари на онези, които са показали загриженост за благосъстоянието на съпруга й. 

Снимка: Twitter/@ye

През 2016 г. Кание Уест беше хоспитализиран по спешност в психиатрия само часове след като отмени останалата част от турнето си Saint Pablo. Впоследствие рапърът сподели, че е диагностициран с биполярно разстройство.