Миналата седмица изпълнителят Кание Уест се включи в президентската надпревара в САЩ като независим кандидат от Оклахома. В неделя рапърът, който се отказа от светската музика, за да започне да прави по-богоугодно изкуство, се появи за пръв път пред свои почитатели като кандидат-президент. В обръщението си той разкри много лична история, която го докара до сълзи.

Една от позициите, които Уест отстоява в президентската си кампания, е за ограничаване на абортите в САЩ. В подкрепа на позицията си, отскоро станалият крайно религиозен милионер цитира, разбира се, Библията: “В Библията се казва, че не трябва да убиваш.”

За да подчертае думите си, той разказа история от личния си живот, в която е бил изправен пред избора дали да стане баща или да накара майката на бъдещото си дете да направи аборт. Преди години, когато Ким Кардашиян е научила, че е бременна, двамата са били на крачка от това да премахнат детето.

Снимка: Getty Images

“В продължение на месец, два, три, коментирахме тя да не ражда това дете”, спомня си той. “В един момент тя държеше хапчетата в ръката си, а, както знаете, когато веднъж вземеш тези хапчета, това е краят - бебето го няма.”

Изборът не е бил лесен, но майчинският инстинкт е надделял и Ким се е възпротивила на идеята да направи аборт. Докато разказваше това, кандидат-президентът Кание Уест се просълзи.

Снимка: Getty Images

“Жена ми може би ще се разведе с мен след тази реч, но тя реши да доведе Норт на този свят, дори когато аз не исках. Тя устоя и защити детето.”

Норт, дъщерята на Ким Кардашиян и Кание Уест се ражда на 15 юни 2013 г. и година по-късно двамата сключват брак. През следващите години те създават заедно още три деца - Сейнт на 4 години, Чикаго на 2 и Псалм на година и два месеца.

Кание Уест призна, че неговата майка почти е направила аборт: “Кой мислите, че защити едно друго дете преди 43 години? Майка ми спаси живота ми. Баща ми е искал да ме абортират, но майка ми спаси живота ми. Иначе нямаше да има Кание Уест.”

Целта на рапъра като президент на САЩ ще бъде да върне вярата на американците в Бог и по този начин да обедини нацията и да изгради едно по-добро бъдеще.