Ким Кардашиян навърши 40 години на 21 октомври. Ексцентричният й съпруг Кание Уест я поздрави с пожелания в Туитър, но така и не научихме какво й е подарил. Няколко дни след скандалните кадри от партито по случай празника на риалити звездата обаче и това стана ясно.

"За рожденият ми ден Кание ми направи най-нежния подарък. Специална изненада от небесата. Холограма на баща ми.", разказва Ким, "като истински е, гледахме го и пускахме отново".

Бащата на Ким Кардашиян, Робърт, умира от рак на 59-годишна възраст през 2003 година.

Холограмата му говори в продължение на 3 минути. Робърт казва, че се гордее с достиженията на детето си и че не изтърва от поглед голямото й семейство от небесата.

"Най-впечатлен съм от желанието ти да станеш адвокат и да продължиш делото ми. Пътят е дълъг и сложен, но си струва, аз съм до теб на всяка крачка. Това, че не забравяш корените си и подкрепяш народа си означава много за мен. Ти си горда арменка, а аз съм горд арменски баща."

Холограмата на Робърт също така напомня за песен, която е пускал на дъщеря си в колата на път за училище. И започва да танцува.

Бащата на Ким Кардашиян е бил адвокат, който е защитавал О. Джей Симпсън през 90-те. Малко преди да срещне Крис Дженър е имал кратка връзка с единствената съпруга на Елвис - Присила. Според слуховете, двамата не са се оженили само защото тя е казала, че няма да сключва брак, докато Елвис е жив.

Освен всичко друго, във видеото Робърт Кардашиян споменава и зет си (когото той не е познавал).

"Ти се омъжи за най, най, най, най, най-гениалният мъж на света".

Триизмерните холограми не са нещо ново. През последните години Тупак Шакур, Ейми Уайнхаус, Уитни Хюстън и Роналд Рейгън също бяха възкресени по подобен начин, само че не за частно ползване, а за концерти или експозиции в музеи. За първи път подобна технология се прилага за подарък за рожден ден.

Според MTV холограмата на Тупак е струвала около 0,5 ммлн. долара. Фирмата, отговорна за завръщането от света на мъртвите на Робърт Кардашиян, се казва Kaleida. На сайта им пълен запис на видеото и текст: "Очаквайте подробности скоро."