Ким Кардашиян Уест беше остро разкритикувана, след като посрещна 40-ия си рожден ден на частен остров с много приятели и семейството си.

Риалити звездата обясни, че пътуването е станало възможно след "две седмици с множество здравни тестове и след като помолила всички да бъдат под карантина".

Публикувайки снимки от събитието в социалните мрежи, Ким Кардашиян казва, че всичко това "е скромно напомняне колко привилегирован е животът й".

Докато някои от нейните фенове похвалиха откровеността й, други заявиха, че пътуването е "безчувствено", имайки предвид семействата, които в момента са разделени заради COVID-19 пандемията.

"Това е толкова гротескно", пише интернет потребител. "Богатите могат да се преструват, че са нормални на частен остров. Действителните нормални хора отменят празненствата за Деня на благодарността и Коледа."

Британският музикант Питър Фрамптън също реагира, като каза: "Толкова ли сте безчувствени, за да не осъзнавате, че това не е нещото, което мнозинството от хората по време на най-лошия пик на COVID-19 искат да чуят? Хората ходят в хранителни банки, а не на частни острови."

Пандемията от новия коронавирус уби над 1,1 млн. души в света и причини огромна икономическа криза по целия свят. Тази година в САЩ рекорден брой хора са поискали обезщетения за безработица в резултат на загубата на работни места заради пандемията.

Ироничните коментари към Ким Кардашиян моментално заваляха в социалните мрежи, като често потребителите копираха собствените й думи, поставяйки ги в различен контекст - като картината "Градината на земните удоволствия" от художника Йеронимус Бош.