Онази възраст, за която много жени в България си шушукат "Не се празнува", вече е факт за Ким Кардашиян. Тя навърши 40 години!

Риалити звезда и съпруга на известен музикант, тя определено порасна през годините, за да стигне до ролите на дизайнер, майка, активист и жена с огромно финансово състояние и позиции по актуални въпроси и социални проблеми. 

От филмите за възрастни до правото

Преди време рок звездата Джон Бон Джови разкритикува Ким Кардашиян, затова че се е прочула със снимане на порно и заклейми начина, по които известните личности се издигат до върха на славата в днешно време.

"Какво ще пише в автобиографията й? Снимах порно и познайте какво? Станах известна. Извинявай, но ще пропусна това", добави музикантът.

Ким като актриса в Лос Анджелис, през 2007 г.
Снимка: Getty Images

Инфлуенсър с милиони последователи

С времето Ким става една от най-влятелните жени и в социалните мрежи. Към момента тя има 190 милиона последователи в Инстаграм. Всяка нейна снимка или кратко видео в Инстаграм и Туитър моментално бива харесвана, коментирана и споделяна.

Дупето е онази част от тялото на Ким, с която мнозина я асоциират. Тя най-често приръства и в снимките, които споделя. Но тя е много повече от това. Покрай дупето й често се разразяват спорове сред феновете й - истинско ли е, има ли операции, има ли импланти... В един от епизодите на сериала за Кардашиян дори си прави рентгенова снимка на дупето, за да покаже, че то е 100% естествено.

Тя не просто го може

Ким превръща страстта си към модата и красотата в добре работещ бизнес. Има свои собствени марки за дрехи и козметика. Така че всеки път, когато се заливаме от смях как влиза в тесен латексов клин, не бива да забравяме, че това й носи милиони приходи. 

И понеже е Ким, при нея и успехите са скандални. С Kimono Solutionwear тя разгневи дори иначе спокойните и вечно усмихнати японци. Нейната марка дрехи за оформяне на тялото бе наречена на националната дреха в Страната на изгряващото слънце, което не бе посрещнато добре от много хора. Те приеха това като незачитане на традициите в Япония. Факт е обаче, че дори по този по-специфичен начин, тя не само успя да вдигне шум около новата си линия, но и да накара повече хора да научат интересни факти за японската дреха.

Слава или емпатия?

Риалити звездата с арменски корени дари сумата от един милион долара за подпомагане на бедстващите райони на Армения. Между страната и съседите им от Азербайджан избухна конфликт заради спорната област Нагорни Карабах, който взе много жертви. Това обаче не се случва еднократно.

На 39-ия й рожден ден съпругът й дари от нейно име 1 милион долара за благотворителност. Огромното дарение е разделено между няколко инициативи, но всички те са свързани с борбата, която Ким води от няколко години – освобождаване на затворници, чиито присъди са твърде тежки и които са се поправили зад решетките.

В момента Ким Кардашиян учи право и ако успее да вземе изпитите си през 2022-ра, има гарантирано място в правната фирма на адвоката Робърт Шапиро, популярен покрай процеса срещу футболиста О'Джей Симпсън.