Риалити звездата Ким Кардашиян обяви в социалните мрежи, че ще дари сумата от един милион долара, които ще бъдат използвани за подпомагане на бедстващите райони на Армения. Между страната и съседите им от Азербайджан избухна нов конфликт заради спорната област Нагорни Карабах.

„Тези пари директно ще помогнат с храна, убежище и медицински консумативи на хората, които бяха засегнати в тези трудни времена“, обяви Ким чрез видео в Инстаграм. „Говоря открито за ситуацията в Армения и съм водила разговори с много хора, за да насоча вниманието им към тази криза, която не бива да позволяваме да продължава.“

Снимка: Getty Images

Кардашиян, която е от арменски произход по бащина линия, призовава американското правителство да заеме позиция в конфликта.

С арменски произход са и сестрите на Ким Кортни и Клоуи, както и брат ѝ Робърт. Те всички са деца на покойния адвокат Робърт Кардашиян, който се прочу покрай делото срещу О Джей Симпсън. От тях единствено Кортни пусна видео в подкрепа на Армения.

Армения и Азербайджан от години спорят за областта Нагорни Карабах, която е част от Азербайджан, но е населена предимно с арменци. Миналия месец десетилетният конфликт беше подновен и от тогава са загинали около 500 души, сред които и 60 цивилни. Има опасност сблъсъците да прераснат в много по-голям регионален конфликт.