Трите най-малки деца на Ким Кардашиян и Кание Уест са вече християнчета. По информация на People това се е случило в понеделник, 7 октомври в Ечмиадзинската катедрала, която се намира в град Вагаршапат – един от най-значимите културни и религиозни центрове на Армения. Храмът пък е главната катедрала на Арменската апостолическа църква.

3-годишният Сейнт, 20-месечната Чикаго и 4-месечният Псалм са били видени пред катедралата в компанията на известната им майка, както и на леля им Кортни и нейните деца малко преди церемонията. Рапърът Кание Уест не е бил с децата и съпругата си.

 

Най-голямото дете на звездната двойка – 6-годишната Норт, беше кръстено в Йерусалим през 2015 г.

Причината най-известната от сестрите Кардашиян да избере именно Армения за кръщаването на трите си деца е нейният произход – баща й, който е бил адвокат, е трето поколение американски арменец. Предците на Ким по бащина линия са емигрирали в САЩ, за да избегнат кланетата и преследванията от 1915-1917 година.

Сестрите Ким и Кортни, както и техните деца са отседнали в столицата Ереван, която се намира на 20 километра от Вагаршапат.

Преди 2 седмици 38-годишната риалити звезда пусна пост в Туитър, анонсирайки пътуването си до Армения, както и евентуално отваряне на производство на линията й оформящо бельо в страната.

„Ще посетя Армения в следващите две седмици и се надявам да намеря начини, чрез които да помогна за развитието на търговията и отваряне на нови работни места за арменците чрез отваряне на производство в бъдеще на @skims там.“

Предишното посещение на Кардашиян в Армения е през 2015 година, когато американската знаменитост беше там по повод 100-годишнината от клането на арменците, извършено от Османската империя.