В момента за охраната на Меган Маркъл, принц Хари и 9-месечния им син Арчи се грижи канадската полиция. На 31 март обаче младото семейство официално ще се раздели с кралския си стаут и това ще промени много неща.

Канадската полиция вече няма да има задължението да охранява Меган и Хари, но за всички е ясно, че те не могат да останат без охрана.

Според изданието Evening Standard канадският премиер Джъстин Трюдо е уверил кралица Елизабет, че Канада ще продължи да плаща за охраната на VIP семейството. Все още не е ясно дали ще бъдат наети частни гардове, защото темата е конфиденциална.

Меган и Хари живеят в Канада от ноември 2019 г. Този вторник принц Хари се завърна във Великобритания, за да участва в едни от последните си публични ангажименти като кралска особа. Меган Маркъл ще се присъедини към него в началото на март.

Цялата кралска фамилия ще се събере на 9 март за честването на Деня на Общността на нациите.

Меган Маркъл и принц Хари ще изпълняват кралските си задължения до 31 март, но се очаква Хари да бъде в Лондон и на 26 април за провеждането на маратона в английската столица.

Младото семейство ще посети и Хага, Нидерландия, през май за игрите Invictus Games, чийто патрон е самият принц. Именно по време на Invictus Games през 2017 г. двойката направи първата си съвместна публична изява.