Камерън Диас направи първите си стъпки в бизнеса с вино. Заедно със своята близка приятелка Катрин Пауър пуснаха на пазара своя марка вино. „Aвалин“ (Avaline) за момента предлага два вида от напитката на боговете – бяло и розе. И двете вина са веган, органик и без добавки.

„Наслаждавам се на виното от много години и никога не съм се замисляла. Всъщност осъзнах, че това е най-отговорният избор на алкохол, защото е направен от ферментирало грозде. Но нямах представа как се прави. Един от първите ни разговори с Катрин за правенето на чисто вино бяха „какво ще добавим в него?“ Скоро разбрахме, че става дума не за това какво ще добавиш, а какво няма да сложиш“, заявява Камерън в официално изявление.

Нейната приятелка и съдружничка в начинанието Катрин Пауър добавя „Научихме, че повечето вина не са направени от органик грозде и че може да бъде манипулирано с над 70 добавки. Това изцяло промени начина, по който гледахме на производството.“

Идеята за собствена марка вино се ражда през април 2018 година и две години по-късно Камерун и Катрин осъществяват мечтата си с два вида от напитката. Бялото „Авалин“ е сухо вино от Испания, което „се съчетава перфектно с любимото ви ядене“. „Авалин“ розе идва от Франция и съдържа нотки на пъпеш и цитрусови кори. Цената на бутилка бяло вино или розе на марката е 24 долара.

Интересна подробност е, че двете дами избрали името на марката от списък с бебешки имена.