През 2019 г. приключи един от най-успешните комедийни сериали на всички времена. Сериалът „Теория за големия взрив“ се превърна не само в един от най-продължителните със своите 12 сезона, но и в един от най-скъпите – най-вече заради огромните суми, които главните актьори получаваха за последните няколко сезона. Шестимата главни получаваха по 1 милион на епизод, а допълнително към това и процент от печалбите.

Звездите от "Теория за големия взрив"
Снимка: Getty Images

През 2018 г. актьорът Джимс Парсънс обяви, че напуска сериала и отказа допълнителни 50 милиона долара, за да се снима в още два сезона. И тъй като неговият персонаж Шелдън Купър беше основният в историята, създателите нямаше как да продължат и прекратиха поредицата.

Джим Парсънс с награда "Еми"
Снимка: Getty Images

Решението на актьора изглеждаше странно – той изостави не само един значителен източник на доходи, но и сериалът, който го превърна в международна звезда и му донесе 4 награди „Еми“ от общо 9 номинации и една награда „Златен глобус“ от общо 3 номинации. Сега обаче научаваме, че Парсънс е имал лична причина.

В интервю за подкаста на британския актьор Дейвид Тенант Парсънс сподели, че много важна роля за решението му е изиграла смъртта на кучето му през 2018 г.

Когато 14-годишният Отис умира, Джим Парсънс е съкрушен. Актьорът не само е загубил любимо съзнание, но и разбира, че голяма част от собствения му живот си е отишла безвъзвратно. Той осъзнава, че в края на сезон 12 на хитовия сериал, вече ще е на 46 години – само 6 години по-млад, отколкото е бил баща му, когато е починал през 2001 г.

По тази причина актьорът отхвърля предложението да се снима в още два сезона, въпреки апетитното предложение за 50 милиона долара хонорар. Той решава, че има по-важни неща от парите и си дава обещание да започне нова глава в живота си.

Джим Парсънс със съпруга си
Снимка: Getty Images

Тази година почитателите на актьора имаха възможност да го гледат в сериала „Холивуд“, който се превърна в един от най-успешните сериали за годината. Телевизионните награди „Еми“ го отбелязаха с цели 9 номинации, а самият Парсънс също получи номинация за ролята си, която е много по-различна от тази в „Теория за големия взрив“.

Феновете на Шелдън Купър пък не са длъжни напълно да загърбват любимия си герой, тъй като от 2017 г. се излъчва сериалът „Младият Шелдън“, който е предистория на „Теория за големия взрив“, а Джим Парсънс изпълнява ролята на разказвач.

Двамата Шелдън - Джим Парсънс от "Теория за големия взрив" и Йън Армитидж от "Младият Шелдън"
Снимка: Getty Images