Джак, синът на актьорите Ана Фарис и Крис Прат, ще навърши 9 години след няколко месеца. Въпреки това майка му чак сега сподели снимка на бебето малко след раждането му. А тя определено ще е интересна за почитателите на актрисата, тъй като Джак се роди в седмия месец и последваха множество усложнения.

„Моля ви да подкрепите заедно с мен Глобалния съюз за превенция на преждевременното раждане (GAPPS)“, написа тя като текст към снимката. „На 6 май ще разкажа повече за преждевременното раждане на сина ми.“

Какво знаем а детето, което Ана Фарис роди преждевременно?

Малкият Джак се роди през април 2012 г. И като казваме „малък“, имаме предвид това съвсем буквално – момченцето се роди едва 1700 грама, два месеца преждевременно. Още с раждането му животът му е в опасност.

„Педиатърът каза на Крис да седне, след което ни обясни, че Джак има кръвоизлив в мозъка, заради което има вероятност да е със забавено умствено развитие“, разказа тя преди време.

Следват 18 месеца, в които двамата млади родители нямат представа дали детето им ще може да се развива нормално. Няма друг начин това да се разбере, освен да се чака. Бебето трябва да мине през няколко операции – заради херния, заради очите и заради сърцето.

Снимка: Getty Images

В крайна сметка се оказва, че момченцето има увредено зрение и недоразвити мускули в краката, но проблемите не са толкова сериозни, че да му пречат да живее нормално. Джак няма никакви други увреждания.

Ана Фарис и Крис Прат вече не са заедно. Двамата се разведоха през 2018 г., но продължават да поддържат топла връзка покрай сина си. И Ана не пести коплименти за отношението му в този най-труден период в нейния, а и в неговия живот.

Снимка: Getty Images

„Той идваше в болницата всяка вечер с някакъв десерт за мен, с няколко бири за себе си и сядаше до леглото или направи се промъкваше вътре.“

След развода им, Крис Прат се ожени за Катрин Шварценегер. Дъщерята на Терминатора е приела детето на новия си съпруг заедно с него. И според Прат няма какво повече да се желае от нея: „Тя е чудесна доведена майка и един ден ще е чудесна майка“, каза той в интервю през 2020 г. „Тя има страхотно семейство и компенсира всичките ми недостатъци.“

Крис Прат и Катрин Шварценегер станаха родители през август 2020 г.