Гуинет Полтроу спечели делото за ски инцидента срещу пенсионирания очен лекар Тери Сандерсън, който твърди, че актрисата е причинила сблъсъка на пистата през 2016 г., довел до трайно увреждане на мозъка му.

Първоначално 76-годишният пенсиониран очен лекар беше завел дело срещу актрисата за 3,1 млн. долара, които бяха намалени от съдията на 300 хиляди. От своя страна 50-годишната Полтроу завежда дело за 1 долар обезщетение и поемане на съдебните разноски, което тя на практика спечели. 


Съдебните заседатели установиха, че 76-годишният Сандерсън е виновен за катастрофата в луксозния ски курорт в Юта преди седем години. На журито им отне два часа и 20 минути, за да излязат с присъдата в съдебната зала на Парк Сити, Юта.


Напускайки съда Полтроу докосна Сандерсън по рамото, а по-късно той обясни пред репортери какво му е казала тя: „Желая ви здраве“.

Снимка: Getty Images


Решението идва след като делото привлече вниманието на обществеността и 8 дни бяха давани свидетелски показания.

50-годишната актриса отказала коментар, излизайки от съдебната зала, но изглеждала в добро настроение. Нейният адвокат Стивън Оуенс прочете от нейно име изявление, в което се казва: „Доволни сме от резултата и оценяваме вниманието на съдията и журито. Гуинет стои винаги зад думите си и тази ситуация не беше по-различна. Тя ще продължи да отстоява правдата.“

Снимка: Getty Images


Междувременно обезсърченият Сандерсън каза, че стои зад своята версия за събитията въпреки загубата на делото.


76-годишният пенсиониран очен лекар за първи път съди актрисата през 2019 г. Първоначално завежда дело, търсейки обезщетение в размер на над 3,1 млн. долара, но съдията намалява сумата на 300 000 долара. Полтроу междувременно заведе насрещно дело за 1 долар и съдебни такси.

Вижте още за Гуинет във видеото: