Гуинет Полтроу отрече в съда, че е причинила сблъсък със ски през 2016 г. в Юта, за който мъж твърди, че му е оставил травми, променили живота му. 76-годишният Тери Сандерсън (на снимката долу) твърди, че холивудската актриса е причинила инцидента. Той иска обезщетение в размер на 300 000 долара, съобщи Би Би Си.

50-годишната г-жа Полтроу е завела насрещен иск. На четвъртия ден от процеса тя свидетелства, че първоначално е помислела, че е нападната.

Снимка: Getty Images

Адвокатите на г-н Сандерсън твърдят, че г-жа Полтроу е била разсеяна от децата си на склона и бързо е избягала от мястото на злополуката, пише БГНЕС.

"Две ски влязоха между моите и чух много странен хъркащ звук", каза тя, описвайки как г-н Сандерсън – пенсиониран очен лекар, се е блъснал в нея на склона за начинаещи в Deer Valley през февруари 2016 г.

"Това шега ли е? Дали някой прави нещо извратено?", каза звездата пред съда, припомняйки си какво си е помислила в момента на сблъсъка. "Той стенеше и ръмжеше по много обезпокоителен начин", добави тя.

Двамата паднали заедно на земята, каза актрисата в показанията си пред съда. По-късно тя уточни, че не обвинява г-н Сандерсън в сексуално посегателство.

Снимка: Getty Images

Носителката на "Оскар" се извини, че му е изкрещяла нецензурна дума след сблъсъка. "След подобен инцидент, когато се чувстваш наранен, адреналинът може да вземе връх, а също и емоциите", каза тя, обяснявайки тогавашния си изблик на гняв.

Тя отрече децата ѝ да са отвличали вниманието ѝ, докато е карала ски в елитния курорт Парк Сити.

"Карах ски и гледах надолу, както се прави. Г-н Сандерсън ме блъсна със ските си директно", твърди актрисата.