През годините Дженифър Лопес е носила няколко смайващи годежни пръстена. Звездата от „Да свалиш Уолстрийт“ е била сгодена шест пъти, като четири от тези предложения са завършили с брак. 

В началото на кариерата си Лопес е омъжена за Оджани Ноа от 1997 до 1998 г. и за танцьора на Крис Джъд от 2001 до 2003 г. След като прекратява годежа си с актьора Бен Афлек през 2004 г., певицата се омъжва за певеца и автор на песни Марк Антъни. Той й задава въпроса с 8,5-каратов син диамант, а бракът им продължава 10 години.

Във видео дневника на турнето си от юни 2019 г. певицата споменава за предишните си бракове и сподели, че „наистина не брои“ първите си два брака.

„Била съм омъжена три пъти: първият път брака ми продължи 9 месеца, а втория 11 месеца. Така че наистина не ги броя“, разказва певицата.

Тя добавя: „Изглежда, че в този живот винаги си заобиколен от хора, така че никога не си самотен, но е много самотно ... Затова ми се струваше, че ако се омъжа, винаги ще имам някого, но животът не е такъв“.

През 2022 г. Лопес се сгодява за втори път за Афлек, когато той ѝ предлага брак с рядък годежен пръстен със зелен диамант. Ето всичко, което трябва да знаете за годежните пръстени на Дженифър Лопес:

 

ДИАМАНТЕН ПРЪСТЕН С ФОРМА НА МАРКИЗ ОТ ОДЖАНИ НОА (1997 г.)

Снимка: Getty Images

Първият годежен пръстен, който Лопес получава, е от бившия ѝ съпруг Оджани Ноа. Диамантът с форма на маркиз е поставен върху златна лента – класическа, но впечатляваща комбинация, отразяваща невинността и младостта на Лопес в началото на нейната кариера. Бракът им обаче трае едва 11 месеца.

ПРЪСТЕН С ДИАМАНТ С ИЗУМРУДЕНО ПОКРИТИЕ ОТ КРИС ДЖЪД (2001 г.)

Снимка: Getty Images

Дженифър Лопес среща втория си съпруг, танцьора на Крис Джъд, по време на снимките на музикалния ѝ клип „Love Don't Cost A Thing“. Той ѝ предлага брак с пръстен, украсен с изумруден диамант, поставен върху жълто-златна лента с паве. Въпреки че този брак също не продължава дълго, пръстенът отразява по-зрялата и уверена страна на певицата.

На 29 септември 2001 г. двойката сключва брак в частна резиденция в Калабасас, Калифорния. Година по-късно, през юли 2002 г., Лопес подава молба за развод, а разтрогването на брака им е финализирано през януари 2003 г.

ПРЪСТЕН С РОЗОВ ДИАМАНТ ОТ БЕН АФЛЕК (2002 г.)

Снимка: Getty Images

Първият годеж на Дженифър Лопес с Бен Афлек оставя след себе си легендарен пръстен с 6-каратов розов диамант от Harry Winston. Този пръстен, не само че привлече вниманието на медиите, но и постави нова тенденция в света на бижутата. Въпреки че връзката им приключва през 2004 г., този пръстен остава иконичен и до днес.

В интервю от ноември 2002 г. Лопес разказва пред Даян Сойер, че предложението на Афлек е било „традиционно, но и по много ефектен начин, както, разбира се, би го направил Бен ... беше много, много красиво“.

Двойката трябваше да се венчае в Санта Барбара, Калифорния, на 14 септември 2003 г., но отмени церемонията четири дни преди сватбата заради медийното внимание. Въпреки това те официално се разделят едва през януари 2004 г. През февруари 2005 г. Harry Winston отново става собственик на годежният пръстен с розов диамант и го пуска отново в продажба.