Колтън Ъндърууд не е планирал никога да споделя пред света, че е гей. И дори участва в ролята на Ергенът през 2019 г., за да търси съпруга сред 30 амбициозни бъдещи булки. Той бил убеден, че ще прекара целия си живот, преструвайки се на хетеросексуален мъж – тласкан в тази посока от църквата и консервативното си възпитание. 

Към днешна дата той има съпруг до себе си, а отскоро двамата отглеждат и бебе. Ергенът стана баща и показа мъжа до себе си. 

СЪПРУГ И БЕБЕ

32-годишният мъж и съпругът му Джордан Браун посрещнаха първото си общо бебе. Името на малчугана е Колтън Браун-Ундерууд.

"Нашият свят е милион пъти по-добър с теб в него. Бишъп Колтън Браун-Ундерууд 26 септември 2024 г."

Ъндърууд разкрива, че е хетеросексуален в интервю за "Добро утро, Америка", след като става известен във формата "Ергенът". Дълго време той крие привличането си към мъжете. При него то било осъзнато от ранни тийнейджърски години, пише Variety. Признанието му било предизвикано от страх.

"Просто ще го кажа. В един момент бях изнудван. Никой не знае за това."

Докато живят в Лос Анджелис, тайно посетил спа център, известен с обслужването на гей клиенти. Малко след това получава анонимен имейл, в който се твърди, че са му направени голи снимки от мястото, пише изданието. Ъндърууд никога не е виждал предполагаемите снимки и обяснява, че е бил в спа центъра "само за да погледне". Неидентифицираният подател заплашва да го "разкрие" в пресата. В паниката си Ъндърууд препраща имейла на своя публицист Алекс Спилър. Именно това го принуждава най-накрая да проведе честен разговор за сексуалната си ориентация.

 

"ЕРГЕН" ХОМОСЕКСУАЛИСТ

Разкриването на Ъндърууд, толкова скоро след като той влиза в домовете на милиони зрители като момчето, което си търси жена, поставя началото на доста скандали. Съобщението, че е гей, съвпадна с новината, че снима риалити шоу на Netflix за новия си живот. Социалните медии се пълнят с коментари, че Ъндърууд използва случилото се, за да изкара пари от историята. Много хора се чудят дали целият сезон на "Ергенът" е бил за него само стъпка за слава. Интересен факт е, че той се среща в продължение на година и половина с момиче, което открива именно в риалитито. Впоследствие, през септември 2020 г., му е издадена органичителна заповед, заради нейни твърдейки, че той я преследвал и е поставил проследяващо устройство на колата й. След 2 месеца я оттегля.

Въпреки че е получавал смъртни заплахи, Ъндърууд споделя, че казването на истината било най-правилната постъпка. 

Според Variety ABC и Warner Bros. са отказали да коментират тази история или да отговорят на въпроси дали е имало дискусии за разработването на гей сезон на "Ергенът".

ЖЕЛАНИЕ ЗА САМОУБИЙСТВО

След случилото се Колтън опитвал да сложи край на живота си, приемайки хапчета. 

"Израствайки в спорта, бях научен, че да си гей е грешно и футболистите не са гейове. Когато разбрах, че съм гей, не исках да бъда гей. За мен беше по-лесно да се скрия зад маската на футбола, лова и риболола - нещата, които този свят ни казва, че са "мъжки" и "мъжествени".

Снима се в "Ергенът", който е излъчен през 2018 г. и става любимец на феновете. Потвърждава, че всъщност е бил девствен, когато е бил в шоуто на ABC