Никой не обича студените месеци, но ако имате желание, винаги може да намерите нещо хубаво, за което да се хванете. Нашето предложение е именно парижката седмица на модата и по-точно тендециите, които тя наложи за това какво ще е модерно в идващата есен.

Обобщено тенденциите за есен 2010 звучат така:

Прически: Обем, обем, обем! Тази есен обемните ретро прически ще са истински хит. Забравете за пригладените коси. Разрошете се, топирайте се и дайте нужната свобода на косата си.

Дрехи: Тази есен дизайнерите проповядват топли цветове - бежово, кафяво, шампанско и оранжево. Бродерии и цветни-ретро щампи. Плетени пуловери и жилетки. Гръндж стилът се завръща - в комбинация с кожени якета (главно овча кожа) и обемните прически изглежда, че това ще бъде една страхотна есен.

Ако обаче не сте голям почитател на гръндж вълната, то за тази есен Lagerfeld и Louis Vuitton ви предлагат екстравагантен, удобен и секси войнишки стил.

Доверявайки се на Stella McCartney, Marc Jacobs, Chloe, Chanel, Givenchy, значи за тази есен избирате високи поло яки и много големи бижута.

Чантите - малки или големи, ще се носят на къса дръжка в ръка.

По отношение на модата в теглото на жените - тази есен най-накрая се завръщат пищните форми, а осанката тип "скелет" си отива бавно, но сигурно, също както и слънчевите дни.

 

Снимки от някои от ревютата на водещи дизайнери вижте в галерията най-горе на страницата.