Любимият комедиен актьор Джон Гудман се е променил до неузнаваемост.

Звездата от "Да отгледаш Аризона" е свалил почти 100 килограма за последните 16 години. 

71-годишният Гудман бе председател на фестивал на телевизята в Монте Карло. 

Снимка: Getty Images

През 2011 г. той си признава пред Дейвид Летърман, че в най-тежките си години кантара е показвал 200 килограма.

"Просто слагах всичко в устата си, без да се замислям за порции и разумни количества", описва той причините за състоянието си.

"В един момент обаче ти писва. Уморих се да се гледам такъв. Бръснеш се всяка сутрин и лицето ти е противно. Става притеснително", разкрива Гудман какво го е накарало да промени начина си на живот.

Освен, че е намалил порциите, Гудман също така е спрял алкохола и е наел специалист по здравословно хранене, който да следи за режима му.

Признава, че и преди е правил опити да отслабне, но неуспешно.

"Взимах се в ръце за около половин година, свалях 15 килограма, след което отивах, купувах си 6 кенчета бира и сладолед и се връщах към старите навици."

Снимка: Getty Images

Гудман е говорил за зависимостта си от алкохола: "Беше ужасно, пиех на работа и не можех да си казвам репликите нормално.

Мислих, че никой не забелязва, но всъщност бузите ми почервеняваха след пиене и всички го виждаха. Приличах на ходещ знак "Стоп""

"Мисля, че просто се опитваш да запълниш дупка в себе си. Дупка, която няма как да бъде запълнена освен с нещо добро, някаква голяма идея, духовност... Но ако това не ти се получава, можеш просто да си признаеш, че я има. Не да я запълваш с алкохол, наркотици и храна, а просто да си признаеш, че е там и не можеш да направиш нищо по въпроса. Да продължиш да живееш.", споделя актьорът за начина, по който е осмислил причините за промяната си.