Една 100-годишна баба разкрива тайната си за дълголетие и да, лекарите биха казали не, но джинът е простичкият й трик за дълъг живот.

Беатрис Питърс от Блекпул, Северозападна Англия, навърши 100 години миналата седмица и отпразнува кръглата годишнина с любимата напитка и специална картичка от крал Чарлз III.

През живота си бившата шивачка и плетачка е посрещнала на власт 21 министър-председатели и петима монарси. Била е свидетел на световна война и е преживяла глобална пандемия.

Столетницата празнува в дома за възрастни хора, където живее и не се притеснява да сподели, че тайната й за дълъг живот е именно алкохолна напитка:

"Мисля, че е джин - обичам джин, но само ако има нещо с него.“

Беатрис е била възхитена от партито, което е било планирано от дома за възрастни хора The Old Vicarage в Престън, където тя сега живее.

Споделяйки, че не се "чувства по-различно", тъй като е навършила 100 години, тя казва, че партито за рождения ден, организирано от персонала на дома за възрастни хора, е било "прекрасна изненада".

Майка на двама сина - Антъни и Вини, Беатрис казва, че е изживяла прекрасно младите си години. Наслаждавала се е на почивки в Ирландия и винаги е ходила на конния панаир в Епълби, Къмбрия, заедно с покойния си съпруг Винсънт, който умира през 1991 г.

Алисън Уокър, управител на дома за възрастни хора, в който живее Беатрис, споделя за нея: „Тя има забележително чувство за хумор, обича да слуша музика и има очарователна усмивка.“

 Вижте как един столетник получава десетки картички за Свети Валентин: