Документален сериал за един от най-великите футболисти на всички времена предстои да бъде излъчен на стрийминг платформата "Нетфликс". Става дума за Дейвид Бекъм, а многосерийната поредица ще разгледа последните 40 години от живота и кариерата му, съобщава "Giant Freakin Robot".

Документалната поредица за Дейвид Бекъм ще бъде режисирана от Фишър Стивънс, известен с филма "We Go Green", като той ще бъде и изпълнителен продуцент. Съобщава се, че документалният филм за Дейвид Бекъм ще включва непоказвани досега архивни кадри и интервюта с приятели, семейство и бивши съотборници.

Документалният филм ще представи началото на живота на Бекъм като дете в Източен Лондон, кариерата му като един от най-известните и успешни футболисти на всички времена и сегашния му живот. Studio 99, което е собственост на Бекъм, също се ангажира с продуцирането на документалния филм.

Снимка: Getty Images

Макар че Studio 99 на Дейвид Бекъм е продуцирало доста реклами за различни негови договори, то все още е сравнително ново в сферата на развлекателните филми и сериали. Въпреки това те имат различни проекти в процес на работа, включително документалния филм за Бекъм, пише още БГНЕС.

Според уебсайта им те имат документален филм за Рони О'Съливан, станал световен шампион по снукър през 2022 г., неозаглавен документален филм за Adidas/Puma и документален филм, наречен "Save Our Squad", в който Бекъм се завръща към корените си в Източен Лондон, за да наставлява младежки клуб.

Дейвид Бекъм се оттегли завинаги от футбола през 2013 г. По време на футболната си кариера той беше признат за един от най-добрите полузащитници на своето време. Успява да спечели титли в четири различни държави и играе за някои от най-великите и известни футболни клубове. Кариерата му започва през 1992 г., когато играе за "Манчестър Юнайтед" на 17-годишна възраст.

По време на престоя си в "Манчестър Юнайтед" той печели шест титли от Висшата лига, две от ФА и Шампионската лига на УЕФА. Бекъм играе и в "Реал Мадрид", "Милан" и "Пари Сен Жермен". Феновете на американския футбол ще запомнят забележителния му престой в отбора от МЛС "ЛА Галакси". Присъствието на Бекъм в МЛС допринесе за повишаване на престижа и известността на лигата.

Снимка: Getty Images

Едно от най-забележителните постижения на Дейвид Бекъм през последните години беше, когато през 2021 г. той беше приет в Залата на славата на Висшата лига. Въпреки че спортната кариера на Дейвид Бекъм приключи, бившият спортист все още има много бизнес начинания и се наслаждава на живота си след пенсионирането със съпругата си Виктория Бекъм и четирите им деца.

Очевидно Бекъм също така все още е привързан и към предишната си кариера на футболист, тъй като неговото Studio 99 продуцира доста документални филми, свързани със спорта. През 2014 г. Бекъм също така купи обещаващ отбор в МЛС - "Интер Маями". Той дебютира през 2020 г. Бекъм е и известен филантроп, като дълги години е посланик на УНИЦЕФ. Всичко това вероятно ще бъде разгледано в предстоящия документален филм, чиято дата на излизане все още не е обявена.