Едно 18-годишно момче от Айтос доказа, че за „Стани богат“ възрастта е само цифра. Димо Стоянов взе участие в емблематичната за българския ефир игра, в която знанията и мисленето са най-важни и успя да впечатли не само водещия Ники Кънчев, но и цяла България, достигайки до въпрос за 10 хиляди лева.

Димо Стоянов споделя, че се интересува от география и история, чете исторически книги, слуша класическа музика и тренира лека атлетика. Плановете за бъдещето му са да завърши Националния военен университет със специалност “Kиберсигурност” и да има успешна военна кариера.

Снимка: bTV

Ето какво още сподели най-младият участник за този сезон на предаването за представянето си и какъв съвет даде на всички, които искат да се запишат.

Как реши да се запишеш за „Стани богат“?
Реших да се запиша, защото ми беше мечта да участвам в предаването. Никой не настояваше да се запиша, реших сам да го направя.

Каква беше емоцията по време на участието ти? Притесняваше ли се?
В студиото беше невероятно и да, притеснявах се доста.

Кои твои качества смяташ, че ти помогнаха, за да стигнеш до въпрос за 10 хиляди лева? 
Увереността и решителността ми бяха качествата, които ми помогнаха. Не успях да отговоря на въпроса понеже притеснението замъгли знанията ми и не можах да се досетя, че Уинстън Чърчил е носител на Нобелова награда за литература.

Снимка: bTV

Какви бяха първите думи, които твоите близки и приятели споделиха с теб, след като гледаха участието ти в предаването?
Първите думи бяха "Браво на момчето ми!" от майка ми. Други роднини също ми пожелаха късмет и успехи и ме поздравиха за участието и знанията.

По време на предаването сподели, че си силен в областите история и география. Любимата ти историческа личност е цар Симеон. На кое място по света би искал да отидеш и защо?
Бих искал да посетя Русия и Япония, също така Италия, Франция и Испания заради богатата им история и култура.

Само на 18 си, а вече знаеш какво искаш да постигнеш в живота. Как виждаш себе си след 10 години?
Понеже в момента съм курсант във Военния университет, се надявам да продължа с военната кариера след 10 години.

Снимка: Личен архив

Какъв съвет ще дадеш на всички, които искат да участват, и най-вече на младите хора?
Бъдете смели и не се притеснявайте, дайте всичко от себе си и покажете знания.