Преди години Мат Деймън е отказал голяма роля - само че тази роля е можела да донесе на носителя на "Оскар" над 250 млн. долара.

При участието си в епизод на предаването "Кой говори с Крис Уолъс" на CNN Деймън разказа на водещия как през 2009 г. му е била предложена не само главната роля в "Аватар" на Джеймс Камерън, но и процент от приходите на филма.

"Нещо от този род", пошегува се Деймън, когато го попитаха за изчислението му, че с това си решение е загубил над 250 млн. долара. Актьорът повтори, че е "сигурен, че това са най-големите пари, които актьор някога е отказвал".

Снимка: Getty Images

Деймън каза, че е бил длъжен да завърши продукцията на поредицата "Борн", в която участваше между 2002 и 2016 г., и не е искал да ги "остави на самотек", за да отиде да прави "Аватар".

В крайна сметка Камерън избра Сам Уортингтън за главната роля, заедно със Зоуи Салдана, Сигорни Уивър, Джоел Дейвид Мур и Мишел Родригес в първата част на кинофранчайза.

"Аватар", разбира се, се превърна в най-касовия филм на всички времена, като от излизането си през 2009 г. досега е спечелил близо 3 млрд. долара.

Снимка: Getty Images

Дългоочакваното продължение "Аватар" излезе миналата година и е третият най-печеливш филм в историята, с доходи до момента от 2,3 млрд. долара, пише още БГНЕС.

Вижте повече за Мат Деймън в следващото видео: