Най-важната роля в живота на актьора Мат Деймън не е тази на Джейсън Борн в поредицата по романите на Робърт Лъдлъм, нито пък във филми като „Марсианецът“ и „Добрият Уил Хънтинг“, за които има номинации за „Оскар“. Най-важната му роля е на баща и то на 3 момичета и една доведена дъщеря.

Снимка: Getty Image

В сутрешния блог на американската телевизия CBS актьорът сподели, че дъщерите му са променили не само живота му, но и начина, по който си върши работата. Те в известна степен са направили актьорската игра по-лесна.

„Мога да се разчувствам много по-лесно сега“, разказа той. „Откакто имам деца, работата ми стана по-лесна, защото не се налага да се старая. Не ми се налага да се опитвам да изкарам емоции, без значение щастливи или болезнени, тъй като всичко е по-близо, когато имаш деца.“

Макар че му помагат до голяма степен да се справя по-добре като актьор, момичетата не са големи почитателки на филмите му, особено 15-годишната Изабела. Тя отказва да гледа добрите му филми, но обича да му се подиграва за провалите.

Снимка: Getty Image

„Тя не иска да гледа никой от филмите с мен, за които мисли, че може да са добри“, разказа той. „Обича да се заяжда с мен. Попита ме дали си спомням филма си „Стената“, отговорих, че филмът се казва „Великата китайска стена“, а тя каза: „Татко, нямаше нищо „велико“ в този филм“. Държи ме здраво стъпил на земята.“

Мат Деймън и преди е споделял със съжаление, че децата му не са гледали филма „Добрият Уил Хънтинг“, за сценария на който баща им има „Оскар“. Именно това е филмът, който направи Мат Деймън световноизвестен, тъй като освен сценарист, той изпълнява и една от главните роли (като си партнира с Робин Уилямс).