Тази година Великден е доста по-различен от това, което сме свикнали. Католици и протестанти вече посрещнаха светлия празник, а с тях и членовете на британската кралска фамилия. Тази година обаче и те са лишени от традиционното посещение на храма и последваща сбирка за цялото семейство. Вместо това някои от тях поздравиха поданиците на Обединеното кралство с живописни снимки и пролетно настроение.

„С пожелание за безопасен и щастлив Великден“ - с тези думи и снимка на огрени от слънцето нарциси Кейт Мидълтън и принц Уилям вдъхнаха кураж и пролетно вдъхновение на всичките си последователи в Инстаграм.

С цветно настроение ни заразиха и принц Чарлз и съпругата му Камила с две снимки – едната на цъфнали нарциси пред катедралата Кентърбъри, а другата - на плодно дръвче в Уестминстърското абатство.

Внучката на кралица Елизабет Втора и дъщеря на принц Андрю – принцеса Юджини, също поздрави последователите си в Инстаграм с пъстри кадри на плодни дръвчета и други цветя, добавяйки изречение от обръщението на кралицата преди седмица „Нека живият пламък на великденската надежда да бъде постоянен водач, докато се изправим пред нашето бъдеще.“