Ако разгледате снимките на Джеймс Мидълтън в Инстаграм, веднага ще разберете, че той не просто обича кучетата, а е отдал живота си в грижи за тях. Последната раздяла за брата на херцогинята на Кеймбридж не е никак лесна – той трябва да каже „чао“ на шестте деца на своето куче Луна, които вече са си намерили нови домове. Джеймс и годеницата му Ализе Тевене позират с всичките 6 кученца, а в емоционално словоизлияние Мидълтън признава, че това ще го накара да си поплаче, но от щастие.

„Вие се родихте преди 56 дни, това сва 56 дни с ранно ставане, много кучешко ако и половин изяден чорап, но и 56 дни на радост, докато ви гледам как растете. Сега е време да тръгвате. Тъжно ми е да ви гледам как си тръгвате и да, вероятно ще си поплача, но от щастие, защото всяко от вас има нов дом, изпълнен с любов.“

Към поста има и сладко видео, в което малките бебета си играят с Джеймс в тревата и му благодарят за грижите с много целувки. През май братът на Кейт и Пипа Мидълтън анонсира раждането на кучетата с пост в Инстаграм, обяснявайки, че три са успели да се появят на бял свят по естествен път, а другите четири е трябвало да бъдат извадени чрез спешно цезарово сечение. Едно от тях е починало. Тогава 33-годишният Джеймс съобщи, че няма да задържи нито едно от тях, а парите от продажбата им ще отидат за английска благотворителна организация, занимаваще се с домашни любимци.

Останалите пухкави приятели на Мидълтън се казват Ела, Инка, Зулу, Мейбъл и най-новото попълнение – Нала. Това прави общо 6 кучета с родилата наскоро Луна, за които Джеймс и Ализе се грижат и постоянно споделят сладки снимки в Инстаграм.

През април той обяви създаването на организация, посветена на подмомагането на благотворителни организации за хуманно отношение към животните.

Любимата мисъл на Джеймс е "Кучетата наистина променят и спасяват животи."