Двукратният носител на „Оскар“ Брад Пит е „много горд“ да представи своето винарско творение - шампанско розе „Фльор дьо Миравал“, което ще бъде пуснато в продажба на американския пазар на 15 октомври. Цената на бутилка от лимитираната серия от напитката ще е 390 долара. Виното носи името на имението във Франция, което все още е обща собственост между Брад и Анджелина Джоли – Шато Миравал, но технически пенливото розе е създадено извън имота.

„Резултатът е забележителен“, споделя пред списание „Пийпъл“ 56-годишният холивудски актьор, допълвайки:

 

„Миравал не е „звездно“ вино за мен. Преди всичко това е чудесно, изключително имение, в което се влюбих и в което продължавам да инвестирам, за да го превърна в едно от най-хубавите имения в Прованса. За виното си партнирах със семейство Перин. Те са винопроизводители 5 поколения назад. Ще бъдем заедно в дългосрочен план. Това не е отминаваща тенденция.“

Първата партида от пенливото вино е отлежала 3 години и се състои от 75% шардоне и 25% пино ноар. Целият процес по създаването и производството е отнел общо 5 години.

Припомняме, че Брад и Анджелина купиха внушителното френско имение през 2012 година за 60 милиона долара, през 2014 година се ожениха в него и се раделиха 2 години по-късно, но все още са негови съсобственици.