Голяма част от деня прекарваме на работа, затова работното място трябва да бъде приятно и удобно. Когато човек се радва на това, което работи, е истински щастлив. Тогава и постиженията са високи и удовлетворяващи. Разбираемо е, че ако нямате удобство на работното място ще платите със здравословни проблеми. Ще се изнервите, ще станете избухливи. Това, над което работите, ще се случва бавно с много затруднения и неприятности. 

Важно е да вложите усилия за изграждане на здравословни навици на работното място.

Протегнете ръцете и краката след като сте седели в една и съща поза в продължение на часове.

Бавно повдигнете раменете нагоре и ги отпуснете след това. Позволете на очите ви да си почиват от взирането чрез раздвижване на врата наляво и надясно, нагоре и надолу. 

За да не се изгърбвате, нагласете височината на екрана и отстоянието, така че да не се налага да присвивате очи по време на работа и да не изнасяте брадичката си напред. 

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Движението е огромна сила в поддържане на здравето. Излизайте от офиса. Не стойте в него целия ден. Човешкото тяло не е предвидено да стои неподвижно за дълги периоди от време. Изправянето, ходенето и разтягането макар и за кратко време дават на мускулите облекчение от обедвижването. 

Създайте си навик да излизате в обедната почивка на разходка около офиса. Ходете пеш по стълбите. Ползвайте асансьора, само когато сте уморени от физическа работа или сте натоварени с покупки.

Седете с изправен гръб на стола като облягате горната част на тялото под ъгъл 130 градуса, за да се намали натискът върху дисковете на гръбнака. С правилната поза на бюрото скоро ще усетите, че сте се отървали от главоболието, схващане на врата или болки в кръста. 

Снимка:Thinkstock/Getty Images

"Не” на сладките храни в офиса. Не се изкушавайте всеки ден към кафето в офиса с домашен сладкиш, шоколадова бисквитка, вафличка. Имайте на разположение плод, ядки, кофичка кисело мляко. Дръжте ги на бюрото си и ги изяжте до края на работния ден. Те ще ви помогнат да устоявате на захарните изкушения - враг на фигурата ви. Това значително ще подобри и храненето, и здравето ви. Особено, ако не искате да трупате излишни килограми точно сега преди лятната ваканция. Плодовете са достатъчни да ви заредят с енергия за часове напред.

Не приемайте извинението "Такава ми е работата, че не мога да се движа”. Оправданието може само да ви отдалечи от стремежа да живеете по-добре. Надживейте разбирането, че каквото и да става трябва да сте като колегите си. Може би те имат различни нужди от вашите.

Разширете възможностите си да бъдете по-здрави с придобиване на здравословни навици и в офиса.

Снимка:Thinkstock/Getty Images