"Е, пак ме уволниха" - това се случва на Даян Смит, която е уволнявана 3 пъти в рамките на година, заради видеоклиповете й в TikTok. 

"Видяхме вашия TikTok. И днес ще е последният ви ден" - това получава тя като съобщение от компанията, в която работи. 

През януари Смит загубила едновременно две различни работни позиции, заради няколко видеоклипа, които е направила и публикувала в платформата си. През април това й се случило отново. 

"Исках просто да разказвам на хората всичко да изразявам всичко, но никога не съм говорила лошо за нищо. Никога не съм говорила за някоя компания, никога не съм говорила лошо за някоя ситуация или нещо подобно."

В ТикТока си тя споделя кои видеоклипове са били обсъждани от компанията работодател. В един от тях тя споделила, че изпитва екзистенциална криза относно работата си като цяло. Предполага, че именно това видео е било критично за бъдещото й оставане на позицията.

Работодателите й били загрижени и че публикуването на постовете ставало в работното време. Според Смит тя предварително зареждала по няколко поста на ден и те се появявали автоматично в социалните мрежи.

В два поредни клипа тя споделя какво й се е случило около уволненията. Първият събира над 100 000 гледания за много кратко време.

"Никога не бих говорила глупости за компанията в платформата си в социалните мрежи. Никога не бих говорила глупости за когото и да било. Разказвам ситуации, които се случват, и питам дали други хора преминават през това, защото чувствам, че моята платформа е място, където просто искам да общувам с хората."

Коментаторите подкрепили правото на Смит да споделя видеоклипове в TikTok. Един от тях й споделил, че пази всичките си социални профили като лични и не добавя колеги. 

Друг коментиращ повдига въпроса дали компанията има писмени правила и политика срещу споделянето на видеоклипове от TikTok. 

Всъщност авторката на клиповете никога не е споменавала имената на самите компании.

Кое предпочитат българите - ТикТок или Инстаграм - вижте в анкетата.