За разлика от повечето звезди в „Приятели“, Кортни Кокс има успешна кариера и преди началото на хитовия сериал. Тя има и една много коментирана връзка с един от най-големите актьори по това време – Майкъл Кийтън. Една връзка, която много от вас може и вече да са забравили.

Кортни Кокс е почитателка на Майкъл Кийтън още преди да се съберат

През 1988 г. Кортни Кокс гледа Майкъл Кийтън в „Чист и трезвен“ и остава много впечатлена от него като актьор… и като мъж. Тя споделя това пред тяхна обща позната и през 1989 г. Майкъл и Кортни излизат на първата си среща.

„Разхождахме се пет часа“, сподели Кортни Кокс за списание „Пийпъл“. „Говорехме си за това как си представяме перфектния дом.“

Снимка: Getty Images

Двамата започват връзка, която обаче пазят далеч от публичното внимание. Те рядко излизат и техни познати споделят, че предпочитат да си останат вкъщи и да ядат домашно приготвена вечеря, отколкото да участват с бляскаво събитие с червен килим.

Във вестниците се появява информация, че двамата са сгодени и дори се описва годежният пръстен, даден от Майкъл на Кортни, но в интервю актрисата отрича слуховете.

Кортни Кокс се събира със звездите от „Приятели“ и се разделя с Майкъл Кийтън

През по-голямата част от връзката им Майкъл е по-популярният актьор. Той става първият Батман на големия екран, след като е избран за главната роля във филма на Тим Бъртън от 1989 г. и в продължението „Батман се завръща“ от 1992 г.

През 1994 г. обаче по телевизията започва да се излъчва сериалът „Приятели“, който бързо става един от най-големите хитове, а Кортни Кокс става световна звезда и секссимвол.

Може би по тази причина отношенията между нея и партньора ѝ охладняват, а може и причината да е съвсем друга. Двамата никога не дават обяснение за решението си да се разделят през 1995 г.

Има надежда да се съберат, но това не се случва никога

„Това е най-важната връзка, която съм имала и той е най-прекрасният човек, с когото съм била“, сподели Кортни Кокс за „Пийпъл“ няколко месеца след раздялата им. „Ние все още се обичаме и с нас човек никога не знае.“

Снимка: Getty Images

Всъщност майката на актрисата е убедена, че двамата биха могли да се съберат.

„Те винаги се опитват да се подобряват един друг“, заяви тя в интервю. „Трябва да забравят това и да се приемат каквито са. И просто да се оженят.“

Това никога не се случва, защото през 1999 г. Кортни Кокс се омъжва за актьора Дейвид Аркет, от когото ражда дъщеря си Коко. През 2010 г. се разделят и финализират развода си през 2013 г. От тогава до днес Кортни Кокс е заедно с певеца Джони Макдейд.

Снимка: Getty Images

Майкъл Кийтън пък няма нито една друга толкова популярна връзка, след като се разделя с Кортни Кокс. Може би действително тя е била голямата му любов, макар и много от нас почти да забравиха, че някога са излизали.

Припомнете си още двойки от миналото, които може да сте забравили: