Повече от 30 години след премиерата на филма „Батман“, ролята на маскирания отмъстител остава най-известната в кариерата на Майкъл Кийтън. Във филма „Бърдмен“, за който получи „Оскар“, той в общи линии изигра себе си – човек, който се е прочул с ролята на супергерой, но иска да стане сериозен актьор. Вероятно обаче не е толкова лесно да избягаш от Батман, тъй като в момента се водят преговори с Кийтън да се върне в култовата роля поне още веднъж.

Майкъл Кийтън през 90-те години
Снимка: Getty Images

Режисьорът Анди Мушети ("То") ще прави новият филм за супергероя Светкавицата и се надява да привлече Кийтън, който отново да сложи маската и наметалото на Батман. Историята, която е част от комиксовата (мулти)вселена на DC, разказва за млад мъж, който получава силата да се движи изключително бързо, а в главната роля е Езра Милър.

В края на 80-те години Майкъл Кийтън е известен комик и почитателите на комиксите за Батман са изключително разочаровани, когато неизвестният режисьор Тим Бъртън го избира за главната роля. Филмът обаче надминава всички очаквания – събира от продажба на билети над 400 милиона долара (при само 35 милиона бюджет) и печели награда „Оскар“. Лентата не само превръща Бъртън в световноизвестен режисьор, но прави и Майкъл Кийтън легенда.

Майкъл Кийтън и Тим Бъртън
Снимка: Getty Images

Двамата обединяват сили още веднъж, за филма „Батман се завръща“ от 1992 г., но след това Майкъл Кийтън решава да се откаже от ролята завинаги, за да не бъде кариерата му обвързана с нея. Въпреки това така и не успява напълно да се откъсне от мрачния герой на Готъм и новата идея за завръщане доказва това.

Ако актьорът се съгласи, вероятно това няма да е единствениятслучай, в който ще го видим. Предполага се, че може да участва в епизоди на „Батуоман“ – в сериала така или иначе ще има големи промени, след която актрисата в главната роля неочаквано напусна само след един сезон.

Линда Картър, която стана популярна като Жената-чудо, участва и в сериала "Супергърл"
Снимка: Getty Images

Това няма да е първият случай в който звезда от миналото се завръща в телевизионна поредица по комикс. Оригиналната жена-чудо Линда Картър стана част от сериала „Супергърл“, макар и не в култовата си роля. Епизоди на „Супергърл“ може да гледате на voyo.bg.