В социалните мрежи се завъртя 15-секундно видео, което все повече хора гледат и споделят. В него се вижда как актьорът Езра Милър тръгва към жена в исландски бар с думите: “Това ли искаш? Да се бием?”, след което сключва длани около гърлото ѝ и я поваля на земята. След това видеото прекъсва, защото изглежда човекът, който държи камерата, се спуска, за да помогне на жената.

Много от почитателите на актьора не вярват това да е истинска агресия и смятат, че цялото нещо може да е шега и да е инсценирано, тъй като случката е станала точно на 1 април, а жената се смее, докато актьорът я поваля.

Според автора на видеото, Езра Милър е бил ядосан от група досадни фенове и накрая си е изкарал гнева върху жената. Той казва също, че актьорът няколко пъти се е изплюл върху хората.

Снимка: Getty Images

Предполагаемият инцидент е станал в бар “Prikið Kaffihús” в Рейкявик, където Милър често е ходел. След сблъсъка е бил помолен от охраната да си тръгне.

Ако се окаже, че нападението не е било само шега, това може да стане голям проблем за филмовата поредица “Фантастични животни”, която е предистория на “Хари Потър” и разказва за младия Албус Дъмбълдор. В нея Езра Милър играе ролята на Кридънс Беърбоун, който изглежда е неизвестен досега брат на Дъмбълдор.

Джони Деп, който си партнира с Езра Милър във "Фантастични животни", също беше обвинен в насилие срещу жена
Снимка: Getty Images

Може би си спомняте, че когато през 2016 г. стана ясно, че Джони Деп ще играе ролята на злодея Гелърт Гринделвалд, някои почитатели на магьосническия свят започнаха петиция за премахването му, заради обвиненията в домашен тормоз от бившата му съпруга. Тогава Джоан Роулинг, която е сценарист на филмите, се застъпи за Деп и каза, че не вярва във вината му.

Ако сега друг от ключовите актьори в поредицата бъде обвинен в насилие срещу жена, ще е много трудно на Роулинг да го защити, тъй като тя така или иначе вече търпи обвинения в нетолерантност и дискриминация.