Те са двама от най-сексапилните хора в своята индустрия. Жизел Бюндхен е сред най-популярните супермодели, а Леонардо ди Каприо е легенда в киното. Може би не помните обаче, че в началото на века двамата имаха връзка.

Леонардо ди Каприо и супермоделите

Известно е влечението на Леонардо ди Каприо към моделите. През 1999 г. той хвърля око на Жизел и по-късно моделът отвръща на симпатиите на звездата от „Титаник“.

През 2000 г. двамата започват да излизат и медиите ги обявяват за „маркетингова двойка“. Това определение много дразни Жизел, защото намеква, че един от двамата е с другия, само за да стане по-популярен.

Снимка: Getty Images

„Той не се нуждае от мен и аз не се нуждая от него“, каза тя тогава. „Аз съм постигнала всичко без него и той е постигнал всичко без мен.“

В действителност обаче популярността на Жизел само се увеличава заради това, че излиза с един от любимците на Холивуд.

Възможно ли е Жизел Бюндхен да е стигнала по-близо до сърцето на Леонардо ди Каприо от всяка друга жена?

Леонардо никога не се е женил, но ако е имало жена, която да е стигнала близо до това, то тя е Жизел Бюндхен.

Снимка: Getty Images

Двамата се разделят за кратко през 2002 г., но когато отново се събират през 2003 г. са дори по-близки. Започват да пътуват заедно все по-често и през 2004 г. списание „Пийпъл“ съобщава, че актьорът е поръчал годежен пръстен. До брак, а и до годеж, доколкото ни е известно, никога не се стига.

Раздялата – защо Жизел Бюндхен избра да изостави Леонардо ди Каприо

През 2005 г. Леонардо прави нещо, което не е правил за никога друга жена преди или след това (с изключение на майка му) – води Жизел със себе си на церемонията по връчването на наградите „Оскар“. Тогава той е номиниран за ролята си в „Авиаторът“.

Снимка: Getty Images

Същата година обаче, съвсем изненадващо, двамата слагат край на връзката си.

Трябваше да минат 13 години, преди да разберем каква всъщност е била причината. В биографичната си книга, която излезе през 2018 г., Жизел разказа какво се е случило.

Снимка: Getty Images

„Реших да не замърсявам живота си с цигари, алкохол и твърде много работа и станах много по-чувствителна за нещата, които не исках да виждам“, сподели тя в книгата. „Аз исках да се преоткрия, а той искаше да си остане същият.“

Двамата слагат край на отношенията си. По-късно Леонардо се събира с Бар Рафаели, а Жизел със спортиста Том Брейди. Леонардо и Бар се разделят, но Жизел и Том сключват брак през 2009 г. и все още са заедно.

Още по темата: